A következő 2 évben teljesen más logikával kell újraépíteni a szakmát a vírus miatt – ezt nevezte a legfőbb feladatának rádiónknak adott interjújában Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség újraválasztott elnöke. A Szabolcs megyei kötődésű szakember 8 éve áll a szövetség élén és most ismét bizalmat szavaztak neki.
2020-08-01 |
Megduplázta a parlamenti jelenlétét a Vajdasági Magyar Szövetség a belgrádi parlamentben a hétvégi szerbiai választásokon. Ennek csak részben lehet oka az, hogy a szerbiai ellenzék jelentős része bojkottálta a voksolást, fontosabb oka az, hogy változott a választási törvény, amely megkönnyítette a kisebbségi pártok parlamentbe jutását. Szerbiában önkormányzati választásokat is tartottak, a VMSZ a legtöbb helyen hozta a papírformát, Szabadkán nem tudtak nyerni, bár több szavazatot kaptak, mint négy éve, amikor először lett szerb polgármestere a vajdasági magyarok kulturális és politikai központját jelentő Szabadkának. A hétvégi választásról Tóth Szilárd János politológussal beszélgetünk.
2020-06-27 |
Az önkormányzati választásokra tematikus, miskolci kérdőívet is készített a Vokskabin.hu választási orientációs portál, amelyet az Andrássy Egyetem politológiai képzése készített több más szakmai partner segítségével. A kezdeményezés lényege, hogy a választópolgárok a kérdőív segítségével megismerhetik hogy a pártprogramok és a saját válaszaik alapján melyik polgármester-jelölttel mennyire egyezik az álláspontjuk. A részletekről elsőként Barlai Melani politológussal, a Vokskabin koordinátorával beszélgettünk.
2019-10-11 |
Október 13-án vasárnap polgármestereket, önkormányzati képviselőket választunk. Szavazhat minden legalább 18 éves magyar állampolgár, illetve nem magyar állampolgár akinek bejelentett lakóhelye vagy tartózkodási helye van Magyarországon. A szavazóhelyiségek vasárnap 6 órakor nyitnak és este 7 órakor zárnak.
2019-10-11 |
Október 13-án önkormányzati választások. Ennek kapcsán vendégünk volt a nyíregyházi stúdióban Dr. Szemán Sándor, Nyíregyháza címzetes főjegyzője, a helyi választási iroda vezetője.
2019-10-09 |
A hét végén önkormányzati választások lesznek, az ezzel kapcsolatos aktuális tudnivalókról szólunk a következő percekben. Tóthné Dr. Majoros Mária a területi választási iroda tagja tájékoztatta rádiónkat.
0:00
0:00
2019-10-09 |
Elindult a választási kampány Nyíregyházán is, javában zajlik az ajánlószelvények gyűjtése. Dr. Szemán Sándor, címzetes főjegyző, a helyi választási iroda vezetője rádiónknak elmondta: a polgármesterrel együtt, összesen 22 fő lesz a közgyűlés létszáma. Ebből 15-en a választókerületi voksolás eredménye alapján, 6-an úgynevezett kompenzációs listáról kerülnek be. Polgármester-jelölt az lehet, aki minimum 500 ajánlást összegyűjt, egyéni választókerület képviselőjelöltje ennél jóval kevesebb ajánlással is lehet valaki.
2019-08-28 |
Három kárpátaljai körzetben van reális esélye annak, hogy magyar képviselő nyerheti meg a július 21-i előrehozott parlamenti választást, és képviselheti a kárpátaljaiakat az ukrán parlamentben.
2019-07-11 |
Érvényesen szavazni egyetlen párt listájára lehet, a szavazók nem válogathatnak képviselő-jelölteket a pártok listájáról.
2019-05-25 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh