A nagycsoportos óvodás gyermekek szüleinek hamarosan dönteniük kell arról, melyik általános iskolát válasszák, hiszen áprilisban szervezik az oktatási intézmények a leendő elsősök beíratását. A nagyobb városokban van választék bőven, minden iskolának megvan a saját specialitása.
2023-11-28 |
A Magyarországi Református Egyház törvényei szerint az egyházközségek presbitériumai minden gyülekezetben megújulnak 2024. január 1-től újabb 6 éves ciklusra. A presbiterek az egyházközség életének felelős irányítói, akiket az egyházközségi választói névjegyzékébe felvett egyháztagok közül kell és lehet választani.
2023-11-07 |
18 éve főgondnoka Nemes Gábor a Szeged-Honvéd téri Református Egyházközségnek. Túl a 80-on úgy gondolja, már nem vállalja újra a jelöltséget a főgondnoki tisztségre. De mit üzen a fiataloknak, az új presbiter és főgondnok jelölteknek? A presbiterválasztás apropóján beszélgettünk.
2023-09-20 |
A Magyarországi Református Egyház gyülekezeteiben a ciklus lejártával újra sor kerül a presbiterválasztásra. Főgondnokokat, presbitereket, illetve pótpresbitereket választanak a gyülekezetek.
0:00
0:00
2023-07-18 |
A fiatalok megszólítását, a lelki megújulást, a lelkészhiány leküzdését, az adminisztráció gördülékenyebbé tételét is fontos feladatának látja a délvidéki reformátusok új püspöke.
2023-07-05 |
Legkésőbb november 5-ig meg kell választanai a református gyülekezeteknek a következő ciklus presbitereit és a gyülekezetek világi vezetőit, a főgondnokokat.
2023-06-02 |
Eltelt hat év, ez pedig azt jelenti, hogy a református egyházközségekben ismét presbiterválasztások várnak a gyülekezetekre. Szász Győző, a Nyíregyháza-városi Református Egyházközség egyik presbitere. Hogyan talált rá az Úr? Hogyan lett presbiter? És egyáltalán, mi a presbiterek feladata a gyülekezetekben? – erről is kérdezzük a 6 évvel ezelőtt megválasztott presbitert .
2023-03-08 |
Tüneményes cinege lesz 2023-ban az év madara. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület még júniusban hirdette meg a szavazást, amelyen ezúttal a nádasok “nagyköveteire” lehetett voksolni.
2022-12-16 |
Megválasztották Miskolc új diákpolgármesterét és alpolgármesterét. A diákpolgármesteri posztra, Lőrinczi Dávid Bencét, a Miskolci SZC Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikum és Szakképző Iskola növendékét választották.
2022-12-08 |
Ahogy talán már sokan megszokták, a Magyar Haltani Társaság minden évre megválasztja az év halát – egészen pontosan 3 halat ajánlanak az emberek figyelmébe, melyekre a társaság holnapján lehet szavazni. Amelyik a legtöbb voksot kapja, az lesz a következő év hala. Hogy mely halfajok kapnak főszerepet az idei szavazásban, arról Nagy Sándor Alexet, a Magyar Haltani Társaság elnökét kérdezzük.
2022-11-18 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt