A miskolci közgyűlés döntésének megfelelően november 2- ától Vincze Csaba, nyugalmazott rendőr alezredes irányítja aki 2013-ben alapítója és első vezetője volt a Miskolci Önkormányzati Rendészetnek, az ország első ilyen jellegű szervezetének.
2020-11-27 |
Pásztor Dánielt választotta püspökévé a Tiszáninneni Református Egyházkerület - adta hírül a tirek.hu az egyházkerületi választási bizottság november 18-i szavazatszámláló ülése után. A főgondonoki tisztséget Dr. Molnár Pál töltheti be. Megbízatásuk hat évre szól.
2020-11-18 |
Hogyan épül fel egyházunk struktúrája? Milyen tisztséget viselők teljesítenek szolgálatot és hogyan zajlik a jelöltállítás, valamint a választás folyamata? Ebben segít nekünk eligazodni Dr. Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese.
2020-10-07 |
Február óta nincs polgármestere Beregdarócnak. A 2018-ban megválasztott polgármester egészségügyi okokból mondott le mondátumáról. Gál Szilvia, a Helyi Választási Iroda vezetője azt mondja, júniusban kellett volna megtartaniuk az időközi polgármester választást, ám a koronavírus-járvány miatt ezt elhalasztották.
2020-09-25 |
A következő 2 évben teljesen más logikával kell újraépíteni a szakmát a vírus miatt – ezt nevezte a legfőbb feladatának rádiónknak adott interjújában Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség újraválasztott elnöke. A Szabolcs megyei kötődésű szakember 8 éve áll a szövetség élén és most ismét bizalmat szavaztak neki.
2020-08-01 |
Megduplázta a parlamenti jelenlétét a Vajdasági Magyar Szövetség a belgrádi parlamentben a hétvégi szerbiai választásokon. Ennek csak részben lehet oka az, hogy a szerbiai ellenzék jelentős része bojkottálta a voksolást, fontosabb oka az, hogy változott a választási törvény, amely megkönnyítette a kisebbségi pártok parlamentbe jutását. Szerbiában önkormányzati választásokat is tartottak, a VMSZ a legtöbb helyen hozta a papírformát, Szabadkán nem tudtak nyerni, bár több szavazatot kaptak, mint négy éve, amikor először lett szerb polgármestere a vajdasági magyarok kulturális és politikai központját jelentő Szabadkának. A hétvégi választásról Tóth Szilárd János politológussal beszélgetünk.
2020-06-27 |
Az önkormányzati választásokra tematikus, miskolci kérdőívet is készített a Vokskabin.hu választási orientációs portál, amelyet az Andrássy Egyetem politológiai képzése készített több más szakmai partner segítségével. A kezdeményezés lényege, hogy a választópolgárok a kérdőív segítségével megismerhetik hogy a pártprogramok és a saját válaszaik alapján melyik polgármester-jelölttel mennyire egyezik az álláspontjuk. A részletekről elsőként Barlai Melani politológussal, a Vokskabin koordinátorával beszélgettünk.
2019-10-11 |
Október 13-án vasárnap polgármestereket, önkormányzati képviselőket választunk. Szavazhat minden legalább 18 éves magyar állampolgár, illetve nem magyar állampolgár akinek bejelentett lakóhelye vagy tartózkodási helye van Magyarországon. A szavazóhelyiségek vasárnap 6 órakor nyitnak és este 7 órakor zárnak.
2019-10-11 |
Október 13-án önkormányzati választások. Ennek kapcsán vendégünk volt a nyíregyházi stúdióban Dr. Szemán Sándor, Nyíregyháza címzetes főjegyzője, a helyi választási iroda vezetője.
2019-10-09 |
A hét végén önkormányzati választások lesznek, az ezzel kapcsolatos aktuális tudnivalókról szólunk a következő percekben. Tóthné Dr. Majoros Mária a területi választási iroda tagja tájékoztatta rádiónkat.
0:00
0:00
2019-10-09 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt