A mentális felkészülés a szülésre épp olyan fontos, mint a babakelengye összeállítása - állítja Mikó-Prém Alexandra református kórházlelkész, aki hangsúlyozottan foglalkozik azzal, hogy a szülés nem csak testi, hanem lelki folyamat is. A kiegyensúlyozott lelkiállapot, a biztonságérzet segíti a szülés folyamatát, míg a félelem vagy más pszichés gátak hátráltatják. Éppen ezért szervez kismamáknak egy ingyenes, 6 alkalmas lelkigondozói szemléletű szülésfelkészítő csoportot a berettyóújfalui kórházban.
2022-11-05 |
Rozgonyi Katica dietetikussal legutóbb a várandósság alatti egészséges táplálkozásról beszélgettünk. Mai adásunkban a szülés utáni időszakot vizsgáljuk, a gyermekágyas időszakot, és a szoptatás hónapjait. Ebben az időben változatos és egészséges táplálkozással biztosíthatja az édesanya gyermeke és maga számára is az elegendő kalóriát, s a megfelelő tápanyag-ellátottságot. Ez nem a fogyókúra időszaka, hanem a kiegyensúlyozott táplálkozásé, a lelki-testi regenerálódásé, felkészülés az új életre.
2020-08-21 |
Az édesanya, és az 1450 gramm súlyú újszülött is jól vannak, a csecsemő nem kapta el a koronavírust. A részletekről Bánhidy Ferenc rektorhelyettes, a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatóhelyettese számolt be az Európa Rádiónak.
2020-06-30 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt