Több mint egy hetet kórházban volt, és tünetei ugyan enyhültek, de még mindig lábadozik, lassan egy hónapja. Az átélt élményeiből dalszöveget is írt, melyet a riportban fel is olvas.
2020-09-30 |
A vérplazma-terápia az egyetlen igazolt kezelése a koronavírus fertőzésben szenvedők gyógyítására. Eddig minden magyarországi betegnek javult az állapota, aki kapott egy koronavírus fertőzésből felépült vérplazmájából. A vidékieknek az utazást is térítik, a plazmaadásért pedig költségtérítés is jár.
2020-09-29 |
Az édesanya, és az 1450 gramm súlyú újszülött is jól vannak, a csecsemő nem kapta el a koronavírust. A részletekről Bánhidy Ferenc rektorhelyettes, a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatóhelyettese számolt be az Európa Rádiónak.
2020-06-30 |
Egy bibliai tematikájú izraeli utazásról vasárnap jött haza Magyarországra Máriapócs polgármestere, Papp Bertalan. Már Izraelben voltak a feleségével, amikor kiderült, ott is megjelent a koronavírus. Az utazásuk során mégis a gondviselést érezték, mert mindent meg tudtak nézni, amit szerettek volna - mondta el az Európa Rádiónak a település református polgármestere. A repülőtérről egyenesen két hetes otthoni karanténba kellett vonulniuk. Senkivel nem találkozhatnak, az otthonukat nem hagyhatják el. A várost telefonon és a Facebookon igazgatja, a hivatalban a munkát az alpolgármester és a jegyző segíti Máriapócson.
2020-03-21 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt