Összesen 30 általános iskolásnak segítenek, de nem csak leckét írni. Hatékonyságukat bizonyítja, hogy vannak gyerekek, akik jegyeket javítanak a félévi és az évvégi bizonyítvány között. Hegedűs Márk interjúja.
2021-02-28 |
A gyermekhordozást népszerűsítik, és már szaktanácsadással is segítik az édesanyákat a nyíregyházi Lógjunk Anyuval Egyesület tanácsadói. Bár a járvány miatt szüneteltik programjaikat, de a szaktanácsadást, megfelelő higiéniai óvintézkedések betartásával, kérésre megtartják. A részletekről Magyar Nórát, a Lógjunk Anyuval Egyesület elnökét kérdeztük.
0:00
0:00
2021-02-06 |
Beszélgetés Juhász Zsófia családterapeutával, a miskolci Női Erőforrás Család és KarrierPONT együttműködő partnerével. Hogyan éltük meg a 2020-as kihívásokkal teli évet, milyen új szituációkat, érzéseket hozott a felszínre, és miből töltekezhetünk az idei évben, hogy tekintsünk a jövő felé?
0:00
0:00
2020-12-31 |
Hol a helye a családban az apának? Mi a szerepük? Hogyan kötődhetnek a gyermekükhöz? Ez csak néhány kérdés, amellyel foglalkozik az ApAkt nevű podcast és Facebook oldal, amelyet néhány hónapja indítottak útjára. Az első felvételeiket még a koronavírus-járvány tavaszi, karanténos időszakában készítették. De miért fontos beszélgetni az apaságról?
2020-09-22 |
Velkey György, a református Bethesda Gyermekkórház főigazgatója szerint általános szabálynak kellene lennie a kötelező maszkhasználatnak az iskolákban.
2020-09-08 |
Rozgonyi Katica dietetikussal legutóbb a várandósság alatti egészséges táplálkozásról beszélgettünk. Mai adásunkban a szülés utáni időszakot vizsgáljuk, a gyermekágyas időszakot, és a szoptatás hónapjait. Ebben az időben változatos és egészséges táplálkozással biztosíthatja az édesanya gyermeke és maga számára is az elegendő kalóriát, s a megfelelő tápanyag-ellátottságot. Ez nem a fogyókúra időszaka, hanem a kiegyensúlyozott táplálkozásé, a lelki-testi regenerálódásé, felkészülés az új életre.
2020-08-21 |
Paulovkin Boglárka munkáival évek óta fontos szerepet tölt be a magyar gyerekirodalomban: számos könyv vizuális megálmodója, néhány történetnek pedig nem csupán illusztrátora, hanem írója is. Ezúttal Az orszarvú és a madarak Afrikában játszódó állattörténet számára teremtett egy varázslatos világot. Nemcsak helyszínt adott az eseményeknek, de arcot a hősöknek. Az álomszerű és a naturális ábrázolás határán egyensúlyozó festői illusztrációk egy különleges, sajátos atmoszférát hoznak létre. Az alkotás folyamatáról Paulovkin Boglárka mesél.
2020-06-25 |
Több szülő jelezte az iskolapszichológusok felé, hogy este nehezen megy az elalvás a gyerekeknek. Ezért a szakemberek alvást segítő tippeket gyűjtöttek össze, melyeket körlevélben juttattak el minden érintettnek. Ezekről otthon beszélgethetnek a felnőttek a most online tanuló iskolásaikkal és ki is próbálhatják, milyen módszerek válnak be legjobban.
2020-05-12 |
A járványügyi helyzet az oltásokat is befolyásolta. A korosztályhoz kötött oltásoknál az orvosok kiesése miatt összevont körzetekben oltják be a gyermekeket. Az iskolai kampányoltásoknál az elmúlt év őszi oltásokat még sikerült beadni, viszont azok második szakaszát már nem mindenhol. Ebbe esett bele a HPV és a Hepatitis B oltás csúszása. A későn való beoltás a gyermekek egészségét és a védekezés kialakulását nem befolyásolja, hiszen 6 hónapot biztosan lehet csúsztatni az oltással. A részletekről Dr. Póta György Elnök Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke számolt be rádiónknak.
2020-05-07 |
Jótékonysági futóversenyt tartanak 2020. május 17-én a Sajóbábonyi Ipari Parkban. A Sok KIS Kéz Egyesület a bevétellel a miskolci Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Gyermekrehabilitációs Osztálya kis betegeit támogatja
2020-03-05 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt