A Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar dékánja, Móré Mariannan vezetésével felmérést végeztek az 50 éves és annál idősebb lakosság körében, amelynek eredménye szerint a válaszadók egyharmada szenved valamiyen krónikus betegségben és minden negyedik túlsúlyos. Az érintett célcsoport egészségtudatossága jónak mondható és minél iskolázottabb valaki, annál egészségtudatosabb.
2023-03-27 |
Fekete Éva táplálkozási tanácsadó a makrobiotikus életmód és táplálkozás szakembere az egészséges és tudatos étkezés fontosságáról beszélt.
0:00
0:00
2023-01-25 |
Külföldi mintára Magyarországon is egyre több cég hirdet vitamin infúziós szolgáltatást, a legkülönbözőbb betegségekre, állapotokra ígérnek pozitív irányú változást: a daganatos betegségektől a meddőségen át akár a szimpla másnaposságra is ajánlják az extra mennyiségű vitamin szervezetbe juttatását. Takács István azt mondja, a kiegyensúlyozott táplálkozás a legtöbb esetben bőven elég a vitaminhiány kialakulásának elkerüléséhez. Talán az egyetlen kivétel a D-vitamin, amelyet télen tényleg érdemes pótolni. Takács Istvánnal a Semmelweis Egyetem belgyógyász professzorával beszélgettünk.
2022-12-03 |
Kiss Vivien gyermekkorában túlsúllyal küzdött és ekkor döntött úgy, hogy különböző fogyókúrákba kezd, ám végül egyik sem bizonyult hatásosnak. Vivien életmódváltásba kezdett: edzésben, táplálkozásban megreformált mindent- tudtuk meg a táplálkozási tanácsadótól.
2022-01-05 |
Karácsonykor is táplálkozzunk egészségesen- javasolják a szakemberek. Hogy ezt hogyan tehetjük meg, ahhoz kapunk praktikus tanácsokat és recepteket Balázsné Rozgonyi Katica dietetikustól.
2020-12-18 |
Rozgonyi Katica dietetikussal legutóbb a várandósság alatti egészséges táplálkozásról beszélgettünk. Mai adásunkban a szülés utáni időszakot vizsgáljuk, a gyermekágyas időszakot, és a szoptatás hónapjait. Ebben az időben változatos és egészséges táplálkozással biztosíthatja az édesanya gyermeke és maga számára is az elegendő kalóriát, s a megfelelő tápanyag-ellátottságot. Ez nem a fogyókúra időszaka, hanem a kiegyensúlyozott táplálkozásé, a lelki-testi regenerálódásé, felkészülés az új életre.
2020-08-21 |
Az egészséges táplálkozásról sokat hallunk mostanában, mégis nehéz eligazodni az egymásnak ellentmondó információhalmazban. Első lépésként tisztázzuk le mit is jelent az „egészséges táplálkozás” fogalma. Sokan egészséges ételek fogyasztását értik alatta. Az „egészséges étel” nem megfelelő kifejezés, hiszen a forgalomban lévő élelmiszerek mindegyike egészségesnek tekinthető.
2019-07-27 |
Az vagy, amit megeszel – tartja a mondás. De mit is eszünk? Miért van nagyon sok túlsúlyos és cukorbeteg? Adhatunk-e a gyerekeknek édességet, és mennyit? Kovács Judit dietetikussal Fekete Zsuzsa beszélgetett.
0:00
0:00
2019-06-26 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt