2021-07-21 |
...
Szakmai konferenciával kezdődött az idei Sárospataki Borfesztivál programja. Az esemény tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt, ezúttal pedig a hagyományos borverseny helyett rendezték meg a mini konferenciát – mondta el rádiónknak Jarecsni János a Sárospataki Hegyközség elnöke

Aros János, a város polgármestere azt mondta: a pandémia után a borfesztivál az első olyan eseményük, ahol maszk nélkül találkozhatnak egymással az emberek.

A konferencián előadások hangzottak el a bortörvény változásairól, valamint a borászoket érintő pályázati lehetőségekről is.

Dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője azt fogalmazta meg, hogy a Sárospataki Borfesztivál lépésről-lépésre vált a borvidék meghatározó borászati eseményévé.

A konferencián kiemelt szerepet kapott az augusztus elsején megalakuló Tokaj-Hegyalja Egyetem, ahol egyebek mellett borászati képzés is indul majd. Az aktuális helyzetről dr. Stumpf István kormánybiztos, az egyetemet működtető alapítvány kuratóriumának elnöke tájékoztatta a hallgatóságot.

Kiemelés:Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt