2021. augusztus elsejétől – húsz évnyi függőségi viszony után - újra önálló lesz az egykori pataki főiskola. A döntés múlt szerdán megszületett a fenntartó egri Eszterházy Károly Egyetem szenátusi ülésén, de hogyan jön létre az eddigi képzés alapjain a Tokaj-Hegyalja Egyetem és mit oktatnak majd, erről kérdezzük a legavatottabbakat. felsőoktatási környezetről, amelybe a megújuló egyetem megkezdi működését.
2021-02-28 |
Egyetlen erdélyi fejedelem született Sárospatakon. II. Rákóczi György 400 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot a Rákócziak egyik legszebb várában. Rá emlékezünk a következő percekben dr. Tamás Edittel, a Magyar Nemzeti Múzeum sárospataki Rákóczi Múzeumának igazgatójával.
2021-02-17 |
A koronavírus-járvány a református gyülekezetek életére is rányomta a bélyegét. Sárospatakon a helyi református közösségnek is sok templomi alkalomról le kellett mondania és elmaradt számos tervezett programjuk is. Mindezek ellenére szép sikerekről és eredményekről számolt be rádiónknak dr. Fodor Ferenc lelkipásztor.
2021-02-07 |
A Sárospataki Református Egyházért Alapítvány jótékony szolgálatával folytatódott az a sárospataki akció, amely keretében minden szombaton meleg étellel várják a nehéz sorsú embereket a helyi piacon. A járványhelyzet miatt a mostani téli időszakban előre becsomagolt ennivalót adnak minden megjelentnek, sőt – amennyiben marad – haza is vihetnek belőle.
2021-02-04 |
A központi írásbeli a járványügyi intézkedéseknek megfelelően zajlott – közölte az Európa Rádióval Nagy-Baló Csaba igazgató. A közel 500 éves intézmény vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy a pataki református gimnázium iránt továbbra is növekszik a továbbtanulni szándékozó diákok érdeklődése, sőt azt is elmondta, milyen az ideális pataki refis diák.
2021-01-31 |
A közelmúltban beindultak a hóágyúk a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandparkban. Ha az időjárás kegyes, akkor végre megkezdődhet a síszezon a pályákon. A Jégcsarnok sajnos nem fogadhat vendégeket, csak az igazolt sportolók edzéseit tartják meg a létesítményben. Erről, valamint a sajnos még mindig aktuális illegális szemétlerakatokról kérdeztük a város alpolgármesterét, Dankó Dénest
2021-01-17 |
Az elmúlt időszakban komoly felújítási sorozat indult a Tiszáninneni Református Egyházkerület beruházásában, amely a Sárospataki Református Kollégiumot, valamint az intézményegyüttes környezetét érintik. A városban ezenkívül megújul a Makovecz Imre tervezte A Művelődés Háza, valamint II. Rákóczi Ferenc szülőházának teljeskörű felújítása is a célegyenesbe érkezett a szlovákiai Borsiban. Mindegyik beruházás kivitelezője a sárospataki Épszer Zrt., amelynek elnök-igazgatójával, Kocsi Lászlóval beszélgettünk.
2021-01-16 |
Újrakezdődött a már hagyományossá vált ételosztás Sárospatakon, amikor is a helyi piacon vállalkozók, civil szervezetek, egyházi közösségek látják vendégül a város és a környék rászorulóit. A szervezett ételosztás főszervezője és évek óta motorja Kövér Zsolt sárospataki cukrászmester, aki a helyi református presbitérium tagja, az egyházközség alapítványának kuratóriumi tagja. A következő percekben vele beszélgetek, először is arról, hogyan született meg a szombatonkénti, szervezett, összehangolt és kiszámítható ételosztás gondolata.
2020-12-20 |
Három és félmilliárd forintból teljesen megújul, valamint tovább bővül a sárospataki Végardó Fürdő – jelentették be egy online sajtótájékoztató keretében. Dr. Hörcsik Richárd a térség országgyűlési képviselője ezen kiemelte: utoljára 2009-ben sikerült nagyobb léptékű fejlesztést végrehajtani a város önkormányzatának legnagyobb bevételt hozó létesítményén, akkor ő volt a polgármester is.
2020-12-11 |
Vegyes képet mutat az idei esztendő Sárospatakon, hiszen a koronavírus-járvány a város életére, mindennapjaira is komoly hatást gyakorolt, mégis sikerült számos fontos fejlesztést folytatni és lezárni – mondta el az Európa Rádiónak a város polgármestere Aros János. A következő percekben az évet értékelő beszélgetésünket hallhatják.
2020-12-09 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt