A Magyar Nyelv Múzeuma létrejötte óta nem csak közgyűjtemény, hanem könyves műhely is. A múzeum a Kazinczy Társaság háttérintézménye is egyben, s évről-évre segíti a társaság könyvkiadó tevékenységét. Idén is új kiadványokkal jelentkeztek, erről beszél a múzeum igazgatója, Nyiri Péter, aki egyben a Kazinczy Társaság elnöke.
0:00
0:00
2020-11-12 |
A Károli Gáspár-díjat vehette át Dr. Szathmáry Béla jogtudós, bíró, egyetemi tanár, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia egyházjogi intézetének vezetője. A rangos állami elismerést Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, valamint helyettes államtitkára, dr. Fürjes Zoltán adták át a Sárospataki Református Teológiai Akadémián.
2020-11-06 |
A friss bajnok (a képen jobboldalon) a hétvégi megmérettetés után már hétfőn újra edzésbe állt. Ott beszélgettünk vele, először arról érdeklődve, hogy megszokta-e már azt, hogy súlycsoportjában jelenleg ő áll a sportág élén.
2020-11-04 |
A Sárospataki Református Kollégiumot mutatja be a londoni Scala Arts and Heritage Publishers Kiadó gondozásában megjelent angol nyelvű, ismeretterjesztő legfrissebb kötet. A Reformed College of Sárospatak 37 könyvön, műtárgyon és dokumentumon keresztül vezeti be az olvasót a Kollégium és Sárospatak művelődéstörténetébe.
2020-10-20 |
Új rektor irányításával kezdte meg a koronavírus járvány miatt egyébként is különleges tanévet a Sárospataki Református Teológiai Akadémia. A jövőbeni tervekről, az elkezdődött tanév kihívásairól, valamint a református felsőoktatás küldetéséről beszélgettünk Enghy Sándor professzorral.
2020-09-09 |
Az ország más oktatási intézményeihez hasonlóan a koronavírus járvány miatt a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma Általános Iskolája és Diákotthona is rendkívüli körülmények között kezdte meg a 2020-2021-es tanévet.
2020-09-06 |
Az új oktatási intézmény a tervek szerint két csoporttal, jövő szeptemberben kezdi majd meg a működését. Erről nyilatkozott rádiónknak Rácsok András a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöki titkára.
2020-08-16 |
A Sárospataki Református Teológiai Akadémia folyóirata ráadásul olyan érdekes és időszerű témával foglalkozik, mint például hogyan működhet az egyház karantén idején, valamint közzéteszi azt a széleskörű vitát, amely az online istentisztelet körül alakult ki. A kiemelten sok szempontot felvonultató vitával kapcsolatos első visszajelzések nagyon pozitívak. Erről beszélgettünk Nagy Károly Zsolttal, a kiadvány szerkesztőjével, a teológia docensével.
2020-08-16 |
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt