A vármegyék emlékkövét helyezi el 2024. június 4-én, a sátoraljaújhelyi Magyar Kálvárián a Patrónus Alapítvány. Ehhez kérik a jószívű adakozók segítségét. A kövön bronz tábla ábrázolja majd a történelmi Magyarországot, megjelölve rajta a vármegyéket, székhelyüket, valamint azok távolságát Sátoraljaújhelytől.
2023-09-16 |
A képzésre augusztus 25-éig lehet jelentkezni, amelyre elsősorban azokat várják, akik a Sárospataki Református Teológián végeztek közösségszervező alapképzési szakon, de azokat is, akik a diakónia szakon szereztek diplomát az intézményben.
2023-08-14 |
A következő percekben dr. Enghy Sándorral, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia rektorával beszélgetünk. A professzor hamarosan lezárja három éves rektori ciklusát. A tisztségért újra indult és mind a szenátus, mind pedig a fenntartó Tiszáninneni Református Egyházkerület közgyűlése újabb három évre őt javasolja az intézmény élére.
2023-08-04 |
Egy hetes közös táborozáson vettek részt Sárospatakon a kovásznai Kőrösi Csoma Diákszínpad, valamint a Sárospataki Református Gimnázium SOHA Színjátszókörének tagjai. A két diákszínjátszó közösség közötti kapcsolat hét éves múltra tekint vissza, amelynek keretében minden nyáron együtt táboroznak a fiatalok, a táborok végén pedig gálaelőadás keretében mutatják be azokat a színdarabokat, amire közösen készültek fel.
2023-07-28 |
Tizenkettedik alkalommal rendeztek ostromhétvégét Sárospatakon a Rákóczi-vár kertjében. Az évek alatt komoly idegenforgalmi látványossággá fejlődött, két napos rendezvényre idén is sokan voltak kíváncsiak.
2023-07-21 |
Sárospatakon, a Bazilikában ünnepi szentmise keretében avatta fel legújabb rendes és tiszteletbeli tagjait az Európai Borlovagrend, amely először szervezett ilyen eseményt a városban. A programot azért szervezték a zempléni iskolavárosba, mert a nemzetközi szervezet tagjai, vezetői kiváló kapcsolatba kerültek Tokaj-Hegyaljával.
2023-07-19 |
Rekordszámú, 257 tételt neveztek a borászok a Sárospataki Hegyközség idei, immár 21. borversenyére. Jarecsni János, a hegyközség elnöke a Sárospataki Borfesztivál keretében megtartott esemény megnyitóján elmondta: a pataki a térség egyik legjelentősebb borversenyévé nőtte ki magát, amelyre a korábbi évekhez hasonlóan most is rekordszámú bortétel érkezett
2023-07-18 |
Idén is találkozót szerveztek a Sárospatakon végzett presbiteri népfőiskolások. A Sárospataki Református Teológiai Akadémián elérhető képzésforma egykori diákjai egyfajta továbbképzésként élik meg ezt az eseményt, hiszen a baráti és kötetlen találkozások mellett a református élet szervezésével kapcsolatban és a hitélet erősítését szolgáló előadásokat hallgathatnak meg.
2023-07-14 |
. A tanévzáró istentiszteletet és akadémiai közgyűlést a református templomban tartották meg. Az eseményen Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét.
2023-07-07 |
Közel egy hetes egyházzenei és kántorképző tábort szerveztek Sárospatakon a Református Kollégiumban. Bereczki Róbert, a kollégium kórusának vezetője, a tábor szervezője az Európa Rádiónak elmondta: a Tiszáninneni Református Egyházkerület illetékességi területén hirdették meg a tábor, amelyre harmincan jelentkeztek.
2023-07-05 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt