Megnyitotta kapuit a 2021-es Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó a debreceni agrárcampus területén. A Kárpát- medence legnagyobb református fesztiválja július 27-e és 31-e között kétezer fiatal, köztük 400-nál is több határon túli vendég számára kínál lelki és kulturális programokat egyaránt.
2021-07-30 |
Idén újra megrendezik a Kárpát-medence református ifjúságának találkozóját, a Csillagpont Fesztivált. A rendezvénysorozatnak immár hagyományosan Debrecen, az egyetem Böszörményi úti campusa ad otthont július 27-e és 31-e között.
0:00
0:00
2021-07-24 |
Hereczeg Ferenc: Déryné ifiasszony című színművét játszotta Sátoraljaújhelyen a Déryné Társulat. Az előadás a vándorszínészet hőskorába, a magyar nyelvű színjátszás születésének, reményekkel és sikerekkel, nélkülözésekkel teli világába kalauzol. A darab a Déryné Fesztivál nyitóeseménye volt. A teltházas előadáson a kőszínház előtti világ legnagyobb magyar színésznőjét Tarpai Viktória Jászai Mari-díjas színművésznő formálta meg.
2021-07-21 |
Szakmai konferenciával kezdődött az idei Sárospataki Borfesztivál programja. Az esemény tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt, ezúttal pedig a hagyományos borverseny helyett rendezték meg a mini konferenciát – mondta el rádiónknak Jarecsni János a Sárospataki Hegyközség elnöke
2021-07-21 |
Idén megrendezik a debreceni Campus Fesztivált. Tavaly a pandémia miatt elmaradt a nagyszabású rendezvény, de most, szinte egyedüli fesztiválként megszervezik az elsősorban fiataloknak szóló egy hetes programsorozatot. Az idei fesztivál részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be.
2021-07-15 |
A Debreceni Bor-és Jazznapok, Virágkarnevál és egy új programsorozat, az I. Debreceni Ünnepi Játékok száznál is több eseménye kínál hangulatos és felejthetetlen élményeket.
2021-07-12 |
A jubileumi rendezvényt tavaly nyáron tartották volna, ám a járvány miatt akkor ezt nem tudták megtenni. Az idei program szervezése már hónapok óta tart, ugyanis Muhari Zoltán polgármester optimista volt, azt mondja a harmadik hullám legnehezebb napjaiban már felvette a kapcsolatot zenészekkel, fellépőkkel, és egyeztettek - ha lehet majd fesztivált rendezni, legyenek fellépők is Panyolán.
0:00
0:00
2021-07-11 |
A sárospataki Rákóczi-várban megtartott megnyitóval kezdetét vette az első alkalommal, de a szervezők szándéka szerint hagyományteremtő szándékkal megrendezett I. Rimay Nemzetközi Költészeti Fesztivál. A konferenciákat, verses-zenés előadásokat tartalmazó programsorozat szombatig tart, addig a résztvevők Északkelet-Magyarország több városában is megfordulnak, még külhoni magyar területekre is ellátogatnak.
2021-06-12 |
A világ minden részéről érkeznek a kortárs világirodalom jeles művészei júniusban régiónkba. A nemzetközi nagyok mellett természetesen a magyar költészet kiválóságai is bemutatkoznak. Az I. Rimay Nemzetközi Költészeti Fesztivál június 9-én kezdődik, melynek helyszínei Miskolc mellett, Sárospatak, Szerencs, Tokaj, Sátoraljaújhely, Királyhelmec (Szlovákia), Kisvárda, Szatmárnémeti és Beregszász.
2021-05-25 |
A nevezési időszak jelenleg is tart, folyamatosan érkeznek a nagyjáték és kisjátékfilm kategóriákra a nevezések. Már két dokumentumfilm meghívást kapott a nemzetközi filmseregszemle CINEDOCS versenyprogramjába. A filmfesztiválon emlékeznek a 100 éve született Jancsó Miklós munkásságára valamint arról is, hogy a magyar film idén 110 éves. Folyamatban vannak továbbá az előkészítő tárgyalások a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségével hogy éves közgyűlésüket Miskolcon tartsák idén is.
2021-04-23 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt