A felelős állattartás problémaköre nem új, hiszen 1998-ban született kormányrendelet az állatok védelméről és kíméletéről. A témával foglalkozó szakemberek szerint hazánk rendkívül elmaradott ezen a téren. Mi állhat ennek hátterében, erre kerestük a választ a kulturális antropológussal. Május 6-án volt a Felelős Állattartás Napja, de a kérdéskör folyamatosan aktuális.
0:00
0:00
2022-05-14 |
A program 1997-ben kezdődött, amikor idetelepítették az állatokat, mára 3 ezer hektáron megközelítőleg 300 állat él teljesen természetes körülmények között. A cél, hogy rendben tartsák a füves pusztát, emellett biztonsági géntartalékot jelentenek, illetve tanulmányozzák a vadlovakat és szokásaikat a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársai. Néhány éve pedig a Debreceni Egyetem szakembereivel drón segítségével figyelik az állatokat.
2021-10-28 |
Ivartalanítás, állatvédelem, felelős állattartás - ezt tekinti legfőbb feladatának a Borsodi Állatvédőrség. A szervezet úgy látja,hogy az állatvédelemben még több segítőre lenne szükség, így az egész megyére kiterjedő állatvédőr-képzést terveznek indítani. Az állatok ivartalanítását pályázat útján szeretnék megoldani. Minderről Szepesi Enikő koordinátorral beszélgettünk.
2019-05-31 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola