A koronavírus-járvány miatt előtérbe kerültek a biztonságosabb, digitális kommunikációs csatornák, a NAV-nál szinte minden ügy elintézhető elektronikusan is. Az adóhivatal statisztikai adatai azt mutatják, hogy egyre több adózó választja az internetes ügyintézést a személyes megjelenés helyett. A miskolci központi iroda ügyfélszolgálatát közel 50 százalékkal kevesebben keresték fel személyesen az idei év első hat hónapjában a tavalyi esztendő hasonló időszakához képest. A digitális ügyintézéshez ügyfélkapu megléte szükséges.
2020-09-17 |
Szeptemberben lép akcióba az Együtt Borsodért! civil kezdeményezés, amelynek célja, hogy élhetőbbé, tisztábbá és szebbé tegye a borsodi régiót a helyiek közös munkálkodásával. Folyamatosan bővítik a kapcsolat- és együttműködési rendszerüket, hogy minél többen csatlakozzanak hozzájuk alapítványok, egyesületek, iskolák és magánszemélyek. Jelenleg 20 önkéntessel dolgoznak szerte a megyéből. Szurasenkó Dánielt az Együtt Borsodért! civil kezdeményezés projekt vezetőjét hallják.
0:00
0:00
2020-09-15 |
A gyalogátkalőhelyeken szeptemberben és októberben is számos helyen vigyázzák a gyerekek testi épségét. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több száz iskolarendőr végzi továbbra is feladatát, mely ezekben a napokban a közlekedésre fókuszál.
2020-09-06 |
Magyarországon a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Kertészeti Osztálya és az ÉKASZ együttműködése keretében készült idei előzetes alma termésprognózis szerint. Borsod megyében a tavaszi fagyok és az aszály miatt a tavalyi almatermés felére számítanak a gazdálkodók - tudtuk meg Taskó Józseftől a NAK borsod megyei szervezetének elnökétől.
2020-09-03 |
Sok iskola és óvoda keres pedagógusokat, több mint 200 tanár, tanító és óvodapedagógus állás betöltetlen még megyénkben. Molnár Zoltán, a Pedagógusok Szakszervezete Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke szerint a hiány, mint probléma több okra vezethető vissza. Az utóbbi évtizedekben jelentősen csökkent a pedagóguspálya presztízse. Az anyagi megbecsüléssel is adódnak problémák. Igaz, a pedagógus-életpályamodell jól indult, de az, hogy a béremelés mértékét nem az aktuális minimálbérhez kötik, hátrányosan érinti a pedagógustársadalmat.
2020-09-02 |
Dankó Dénes alpolgármesterrel beszélgetünk a következő percekben az aktuális sátoraljaújhelyi eseményekről, történésekről.
2020-08-20 |
Az esemény keretében a Zempléni Fesztivál egyik programja is helyet kapott, a Shwowischi Buam sramlizenekar, valamint vértestarcsai német nemzetiségi tánccsoport lépett színpadra. Két díszpolgári cím is gazdára talált.
2020-08-19 |
Vizsgálóként kezdett Miskolcon, majd lett kiemelt főelőadó, kiemelt nyomozó, bűnügyi osztályveztő-helyettes, hivatalvezető, majd bűnügiyigazgtaó főkapitány-helyettesként. A ranglétrán alulról küzdötte fel magát a csúcsig. Igen a csúcsig, mert 13 év rendőrvezetői beosztás után nem úgymond parkolópályára állítják, hanem egy másik megye rendőrségének az élére nevezik ki.
2020-08-19 |
Cigánd neve legutóbb azzal került a sajtóba, hogy náluk diagnosztizálták az egyik első koronavírusos beteget Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A helyzet azóta konszolidálódott a bodrogközi városban, a betegek meggyógyultak, sőt a fejlesztések sem álltak le a kijárási korlátozás alatt. Ezekről beszélgetünk a következő percekben Oláh Krisztián polgármesterrel.
0:00
0:00
2020-05-13 |
Április elején az ország jelentős részén fagykár érte az akácerdők nagy részét. Így nagy valószínűséggel az idei akácméz termés veszélybe került. Nem kell külön igazolás a méhészek számára a kijárási korlátozás alatt - tudtuk meg Farkas Jánostól az Országos Méhészeti Egyesület Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szaktanácsadójától.
2020-04-23 |
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt