A Jobb Veled a Világ Alapítvány 10 éve indította el a Boldogságóra Programot óvodák és általános iskolák számára, amely egy egész tanéven át tartó, érzelmi intelligenciát fejlesztő élménypedagógiai programot foglal magába.
2023-09-06 |
Az őszi és tavaszi vetésű kultúrákra optimális idő volt, megfelelő elosztásban jött az eső és a napsütés is. Az őszi árpa és a repce betakarítása is elkezdődött a földeken, de a napokban már a búza aratása is megkezdődhet.
2023-07-07 |
A rendezvényt szervező Paktumiroda 2023.06.19-én a polgármesteri hivatal Dísztermébe várta azokat a cégeket, és partnereket, akik a Paktum 2017-es Együttműködési Megállapodásának aláírása óta részt vettek a Foglalkoztatási Paktum munkájában.
2023-06-29 |
E jeles napon átadták Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata Példakép díját, az Értéktár díjakat, a Vármegye Civil Közösségeiért díjait és a Vármegyei Közgyűlés Elnökének Elismerő Okleveleit. A díjazás után az ünnepség a vármegyeháza udvarán folytatódott.
2023-06-22 |
A díjakat azoknak a vármegyében dolgozó, vagy életükkel és munkásságukkal a vármegyéhez kötődő óvodapedagógusoknak, tanítóknak, tanároknak,főiskolai és egyetemi oktatóknak adományozzák, akik oktató-nevelő munkájuk során jelentős eredményt értek el a jövő generációjának nevelése, oktatása terén.
2023-06-01 |
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara hagyományaihoz hűen az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen és a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen kiemelkedő eredményt elért diákokat elismerésben részesítette.
2023-05-15 |
A címer egyszerre szimbolizálja az adott famíliának a társadalomban elfoglalt helyét, privilegizált helyzetét,és közös identitásukat meghatározó múltját- olvashatjuk a most megjelent „Nemesi címereslevelek Borsod Vármegye levéltárából” című kiadvány ajánlójában.
2023-03-30 |
Erről 1983 óta emlékeznek meg. John F. Kennedy amerikai elnök 1962. március 15-én hirdetett ki egy történelmi fontosságú nyilatkozatot, amelyben a négy alapvető fogyasztói jogot -a biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez való jogot foglalta össze.
2023-03-24 |
Növekszik a kormányablakok forgalma tavaly például 706 ezer ügyfél fordult meg a hivatalban -értékelte Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyét és a kormányhivatal munkáját Alakszai Zoltán főispán. Az ügyintézésben újításként bevezették az asszisztenspontokat, melyek mesterséges intelligenciával felszerelt gépek. Ezeken a gépeken 12 gyakori ügy intézhető el.
2023-03-22 |
Czinege László rendőr dandártábornok, vármegyei rendőr-főkapitány a főkapitányság és a megyében működő rendőr-kapitányságok vezetőivel közösen várta a rendőrséggel rendszeres szakmai kapcsolatban álló médiatartalom-szolgáltatók munkatársait egy sajtóreggelivel egybekötött kötetlen megbeszélésre.
2023-03-20 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt