A diákok önkormányzatoknál, egyházaknál, a mezőgazdaság, a turizmus valamint a vendéglátás területén dolgozhatnak állami támogatással. A program megvalósításához a kormány több mint 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít megyénkben, amit a foglalkoztató igényelhet.
2021-06-15 |
A vállalkozások többsége óvatos és jövő nyárnál előbb nem is reméli, hogy életük visszatérhet a korábbihoz hasonló mederbe - mondta rádiónknak Bihall Tamás a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. A BOKIK sok segítséget nyújtott és javaslatokat fogalmazott meg az újrakezdést illetően. Bihall Tamás azt is elmondta, hogy a megyében működő turizmus, vendéglátás területén tevékenykedő vállalkozások mintegy tíz százaléka valószínűleg nem fog tudni kilábalni a válságból, de bíznak a pozitív kezdésben.
2021-05-18 |
Az érdeklődők 34 százaléka keresett felújítandó lakóingatlant. A megyében április közepén összesen több mint 2 ezer használt ház vagy lakás várt vevőre az ingatlan.com adatai szerint. A felújítandó lakóingatlanok átlagos négyzetméterára pedig a megyében átlagosan 138 ezer forint volt, a felújított, újszerű vagy jó állapotú társaiké pedig 252 ezer forintot tett ki. A megyét és Miskolcot érintő legfrissebb ingatlanpiaci helyzetről Balogh Lászlóval, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértőjével beszélgettünk.
2021-05-01 |
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében is károkat okozott a szélsőséges időjárás, bár a Miskolc környéki gazdák még bizakodnak, hogy egy normál mennyiségű termést sikerül elérni.
2021-04-21 |
Több mint hatvan templom újul meg Abaújban és Zemplénben, abból a 800 millió forintot meghaladó összegből, amelyet egy speciális pályázat révén biztosít az állam. Sok református közösség is kedvezményezettje a támogatásnak, közülük szólítottam meg néhányat annak érdekében, hogy lássuk, mit is jelentenek nekik ezek a beruházások.
2021-04-21 |
Gyakran hangoztatják, hogy Sárospatak története Magyarország története kicsiben. Ha ez nem is teljesen igaz, mindenképpen kevés város mondhatja el magáról, hogy olyan sorsfordító események történtek és olyan személyek fordultak meg a falai között, amelyek és akik meghatározói voltak hazánk történelmének, művelődéstörténetének.
2021-04-10 |
A Húsvéti fesztivál a Szentendrei Skanzen egyik legnagyobb rendezvénye, melyet a járvány miatt - a tavalyihoz hasonlóan - idén is online formában tudnak csak megtartani. Ezúttal a múzeum az Észak-magyarországi tájegységhez kapcsolódva egy családi történeten keresztül mutatja be hogyan készültek régen erre az ünnepre.
2021-04-01 |
Tavaly 46%-al kevesebb közlekedési baleset történt borsod megyében, mint az elmúlt évben. Legutóbb 1963-ban volt ilyen alacsony ez a szám. A gond csak az, hogy az ittasan okozott balesetek száma nem akar csökkenni, inkább valamelyest emelkedett is.
2021-03-23 |
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére megemlékező túrát hirdet a Bükk hegységben. „Nem szerettük volna, hogy még egy év kimaradjon ebből a nagy múltú túrából, ezért megújult formában február 18-tól április 11-ig tartjuk meg” – mondta el rádiónknak Makár Richárd elnökségi tag. A klasszikus négy távon teljesíthetjük a túrát erőnlétünknek megfelelően és az igazolást visszaküldve várnak minket az ajándékok.
2021-02-23 |
Csökkent mégpedig 6 és fél %-al a közlekedési balesetek száma tavaly borsod megyében. A halálos áldozatot követelő balesetek száma pedig 20 lett. A mérséklődést nagyban befolyásolta a koronavírus miatti korlátozó intézkedések sokasága.
2021-02-17 |
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt