„Világközép”-címmel nyílt kiállítás a vásári komédiás Korngut-Kemény család hagyatékából, mellyel a 20. század legnagyobb Vitéz László játékosa, a Kossuth-díjas Kemény Henrik előtt tiszteleg a Vojtina Bábszínház kurátori csapata Debrecenben a Kossuth utca 1.szám alatti játszóhelyén.
2023-06-01 |
A Korngut-Kemény család hagyatékát Debrecenben a Vojtina Bábszínház igazgatóhelyettese, művészeti vezetője, Láposi Terka kezeli, aki a centenáriumot megelőzően ettől az évtől folyamatos, nagyszabású emlékprogramokat tervez. Ezek között kiállítások, kerekasztal beszélgetések, bemutatók és egy film is szerepel.
2023-02-22 |
Több mint 25 éve résztvevője a hazai gyermekkultúrának a Maszk Bábszínház. Évente átlagosan kb. 160-180 előadást tartottak több tízezer néző előtt. Bérletes előadásaikkal gyakran szerepeltek az ország művelődési intézményeiben, nyaranta pedig a fesztiválok, nagyszabású rendezvények rendszeres fellépői voltak.
2023-02-01 |
Minden hónapban egy vasárnapon hívják a gyerekeket és szüleiket az intézménybe, ahol az erre kialakított alkotóműhelyekben mindenki szabadjára engedheti kreativitását. A legelső ilyen alkalom október 24-én 10.00 órakor kezdődik előadással, játékos próbatételekkel, bábkészítéssel, amikor a művészek számos színpadi titkot is megosztanak a látogatókkal. Megmutatják mi van a színfalak és a kulisszák mögött.
0:00
0:00
2021-10-23 |
A nyíregyházi Burratino Bábszínház előadását is élvezhetik a gyermekek május utolsó hétvégéjén, hiszen félév után újra színpadra állhatnak a bábosok. Május 29-30 között eddig 8 előadásuk van már lekötve, amely azt jelzi számukra, hogy nagyon várják és igénylik a gyermekek a meséket és a játékukat- mondta rádiónknak Kerekes János teátrumvezető.
2021-05-18 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt