Több mint 25 éve résztvevője a hazai gyermekkultúrának a Maszk Bábszínház. Évente átlagosan kb. 160-180 előadást tartottak több tízezer néző előtt. Bérletes előadásaikkal gyakran szerepeltek az ország művelődési intézményeiben, nyaranta pedig a fesztiválok, nagyszabású rendezvények rendszeres fellépői voltak.
2023-02-01 |
Hereczeg Ferenc: Déryné ifiasszony című színművét játszotta Sátoraljaújhelyen a Déryné Társulat. Az előadás a vándorszínészet hőskorába, a magyar nyelvű színjátszás születésének, reményekkel és sikerekkel, nélkülözésekkel teli világába kalauzol. A darab a Déryné Fesztivál nyitóeseménye volt. A teltházas előadáson a kőszínház előtti világ legnagyobb magyar színésznőjét Tarpai Viktória Jászai Mari-díjas színművésznő formálta meg.
2021-07-21 |
A debreceni Csokonai színház számára meglehetősen rendhagyó volt az idei évad második fele. Mint minden kulturális intézmény működését, a társulat életét is megakasztotta, átalakította a koronavírus járvány. De a színháznak ráadásul a költözésre is fel kellett készülnie, hisz elkezdődik a Kossuth utcai épület régóta várt teljes rekonstrukciója. Szeptembertől ideiglenes játszóhelyeken tudják majd bemutatni a darabokat, addig pedig ki kell üríteni a székházat. Ugyanakkor az elmaradt előadásokat szeretnék legalább részben pótolni, valahogy kárpótolni a közönséget. A veszélyhelyzet alatti és utáni létről Gemza Péterrel, a teátrum igazgatójával beszélgettünk.
2020-06-27 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt