Harmincnégy kortárs magyar szerző darabját láthatják a nézők a debreceni Csokonai Színházban április 2 és 9 között. A 14. Deszka Fesztivál közönsége idén először Chicago-ból érkező darabot is megtekinthet. A Gördeszka programjában 10 gyermek- és ifjúsági előadás szerepel. Az előadások mellett moderátorok által vezetett szakmai beszélgetésekre is sor kerül. A fesztivál díszvendége Hajdú Szabolcs trilógiájával érkezik.
2020-03-12 |
Február 21-én volt Puccini: Tosca című operájának premierje a Csokonai Színházban. A rendező, Gábor Sylvie vállaltan női szemszögből közelít az operához, melyben Tosca erős, érzékeny nőként jelenik meg.
2020-02-25 |
A látás- és hallássérültek számára is igyekszik elérhetővé tenni darabjait a debreceni Csokonai színház. Már több alkalommal tartottak olyan előadást, amikor különböző eszközök segítségével a fogyatékkal élők is élvezhették a produkciót. A jövőben – a színház épületének komplex felújítása után – még több teret kaphatnak az ilyen programok, amelyekkel szélesíthetik a teátrum közönségét.
2020-02-06 |
Az előadás, amely az általános iskola alsó tagozatosai számára készült, egy szellemi utazás, párbeszéd a szavak, a mozdulatok, a rajz, a muzsika és a képzelet nyelvén. A kis herceg megnyitja számunkra a galaxist. Egyedi bolygói, mint megannyi drágakő életünk stációit sugározzák. Üzenetük könnyen érthető és megfejthető, mégis könnyen elfelejthető. De újra és újra megélhető. Gyermekként és felnőtt gyermekként is. A kis herceg mindannyiunk története. Vranyecz Artúr rendező a színházi nézőtérről ismeri a kis herceget.
2020-01-29 |
A közelmúltban rendezték meg a Magyar Marketing Szövetség 2019-es díjátadóját, melyen a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház elnyerte "Az év marketingaktív vállalkozása 2019" fődíjat, továbbá 5x-ös "Marketing Gyémánt Díj" büszke tulajdonosa lett.
2019-12-08 |
November 10-e óta a Padlás című zenés darabot játssza a Szegedi Gyermekszínház, az ország első és egyetlen gyerekszínháza. December 31-ig tíz teltházas előadásuk van, hatalmas sikerrel. Az alapítók 2012 óta foglalkoznak gyerekekkel, idén pedig már nézők előtt is szerepeltették tanítványaikat. Csomor Ágnes, a színház vezetője rádiónknak elmondta: nagyon sok közös munkával sikerült elérni, hogy november 10-e óta teljes előadással várják a nézőket.
2019-11-28 |
Domborműves emléktáblát állított Kóti Árpád Kossuth-és Jászai Mari-díjas, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett debreceni színművész, a Csokonai Színház örökös tagja tiszteletére a Nemzeti Színház és a MASZK Országos Színészegyesület az NKA támogatásával, Debrecen városa és a Csokonai Színház közreműködésével. Az emléktáblát a színművész születésének 85. évfordulója alkalmából egykori lakóháza, a Darabos utca 4. szám alatti társasház Hunyadi utcai homlokzatán helyezték el hétfőn. Magyarországon ez a negyedik emléktábla, amelyet hazánk kiváló színészének emlékére avattak. A részletekről Hegedűs D. Gézát, a Kossuth-és Jászai Mari-díjas színészt, rendezőt, a MASZK Országos Színészegyesület elnökét kérdeztük.
2019-11-20 |
Az operett igazi hungarikum, és a műfaj koronázatlan királya volt Kálmán Imre. Talán leghíresebb darabja a Csárdáskirálynő, mely 1915-ös bécsi premierje óta folyamatosan újra és újra meghódította a közönség szívét világszerte. A debreceni Csokonai színház ebben az évadban egy olyan átiratban tűzte műsorára a nagyoperettet, amely a 21. század emberének szól, friss, befogadható változat, ugyanakkor megőrizték a Csárdáskirálynő eredeti értékeit, és természetesen a jól ismert dalokat is. Az előadást Gemza Péter, a teátrum igazgatója rendezi, a premier november 8-án este lesz.
2019-11-06 |
Szeptember végén negyedik alkalommal indul útjára a "Lehozzuk önnek a csillagokat!" programsorozat a Váci Mihály Kulturális Központban. Mészáros Szilárd, a nyíregyházi intézmény igazgatója a beharangozó sajtótájékoztatón adott ízelítőt a programokból. Elmondta: színház és koncertélmények várnak az érdeklődőkre. A programsorozat mellett persze egyéb eseményekkel is készülnek, kiállítások, tehetségkutatók, filmvetítések várnak a nyíregyháziakra.
2019-09-15 |
Hallgatói színjátszó csoportoknak biztosít lehetőséget angol nyelvű színházi produkciók bemutatására
2019-05-16 |
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt