A Nyíradonyhoz közeli Gúth az Alföld egyik legnagyobb összefüggő erdősége, a Nyírerdő erdészeti társaság kiemelt jelentőségű területe. Főként az itt élő világhírű dámszarvas állomány miatt, mely hazai és külföldi látogatók sokaságát vonzza. Az 1997 óta különleges rendeltetésű vadászterületként számon tartott erdőben található vendégház, a Zöldház azonban az utóbbi időben már nem volt méltó a nemzetközi színvonalhoz, megérett a felújításra.
2022-05-18 |
A szakember Répáshután erdészcsaládban nevelkedett, így már a gyermekkorát is az erdő közelében töltötte. Az egri erdészeti technikum elvégzése után szülőhelyén, Répáshután kerületvezetői munkakörben dolgozott, ezt követően a Lillafüredi Erdészeti Igazgatósághoz került. Itt kerületvezető erdészként tevékenykedik immár 40 éve. A hegyvidéki természetes erdõk szakavatott kezelõjének, és gazdájának, az erdei vendéglátás mesterének nevezik.
2022-03-24 |
Az Országos Erdészeti Egyesület és az Év Fája Kuratórium 2013 óta minden évben, így idén már a hetedik alkalommal teszi lehetővé, hogy az egyesület által működtetett weboldalon, az Év fája tematikus honlapon keresztül szavazzanak az érdeklődők a jövő évi Év fájára, amellyel a 2020-as esztendő fafaját választják meg a szavazásban résztvevők.
2019-11-07 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt