Ahogy talán már sokan megszokták, a Magyar Haltani Társaság minden évre megválasztja az év halát – egészen pontosan 3 halat ajánlanak az emberek figyelmébe, melyekre a társaság holnapján lehet szavazni. Amelyik a legtöbb voksot kapja, az lesz a következő év hala. Hogy mely halfajok kapnak főszerepet az idei szavazásban, arról Nagy Sándor Alexet, a Magyar Haltani Társaság elnökét kérdezzük.
2022-11-18 |
Megosztott a magyar társadalom, egy felmérés szerint 60 százalékuk elkötelezetten támogatja pártját, amely együtt jár azzal, hogy a legfőbb rivális szavazóiról negatívan gondolkodnak – vagyis zárt gondolkodásúnak, korlátoltnak, és az álhírektől megvezetetteknek tartják őket.
2022-04-01 |
A pénzből legalább kétszáz Mátészalkán és környékén élő gyermek három egészséges reggelijét fedeznék. A tervek szerint a parlamenti választások után kezdik el a programot. A részletekről Lintényi Levente közösségszervezővel és Szabó Richárd közösségi vezetővel beszélgettünk.
2022-03-02 |
A szavazáson az angolnát és a fürge csellét előzte meg a jászkeszeg – az a halfajta, amellyel akár a Miskolc környéki vizekben is találkozhatunk. Akár a Sajóból, a Hernádból vagy a Bódvából is kifoghatnak a szerencsés horgászok egy-egy példányt. Harka Ákossal, a Magyar Haltani Társaság elnökével Huszár Kata beszélget.
2021-01-07 |
Február óta nincs polgármestere Beregdarócnak. A 2018-ban megválasztott polgármester egészségügyi okokból mondott le mondátumáról. Gál Szilvia, a Helyi Választási Iroda vezetője azt mondja, júniusban kellett volna megtartaniuk az időközi polgármester választást, ám a koronavírus-járvány miatt ezt elhalasztották.
2020-09-25 |
Az Országos Erdészeti Egyesület és az Év Fája Kuratórium 2013 óta minden évben, így idén már a hetedik alkalommal teszi lehetővé, hogy az egyesület által működtetett weboldalon, az Év fája tematikus honlapon keresztül szavazzanak az érdeklődők a jövő évi Év fájára, amellyel a 2020-as esztendő fafaját választják meg a szavazásban résztvevők.
2019-11-07 |
Az önkormányzati választásokra tematikus, miskolci kérdőívet is készített a Vokskabin.hu választási orientációs portál, amelyet az Andrássy Egyetem politológiai képzése készített több más szakmai partner segítségével. A kezdeményezés lényege, hogy a választópolgárok a kérdőív segítségével megismerhetik hogy a pártprogramok és a saját válaszaik alapján melyik polgármester-jelölttel mennyire egyezik az álláspontjuk. A részletekről elsőként Barlai Melani politológussal, a Vokskabin koordinátorával beszélgettünk.
2019-10-11 |
Október 13-án önkormányzati választások. Ennek kapcsán vendégünk volt a nyíregyházi stúdióban Dr. Szemán Sándor, Nyíregyháza címzetes főjegyzője, a helyi választási iroda vezetője.
2019-10-09 |
A hét végén önkormányzati választások lesznek, az ezzel kapcsolatos aktuális tudnivalókról szólunk a következő percekben. Tóthné Dr. Majoros Mária a területi választási iroda tagja tájékoztatta rádiónkat.
0:00
0:00
2019-10-09 |
Elindult a választási kampány Nyíregyházán is, javában zajlik az ajánlószelvények gyűjtése. Dr. Szemán Sándor, címzetes főjegyző, a helyi választási iroda vezetője rádiónknak elmondta: a polgármesterrel együtt, összesen 22 fő lesz a közgyűlés létszáma. Ebből 15-en a választókerületi voksolás eredménye alapján, 6-an úgynevezett kompenzációs listáról kerülnek be. Polgármester-jelölt az lehet, aki minimum 500 ajánlást összegyűjt, egyéni választókerület képviselőjelöltje ennél jóval kevesebb ajánlással is lehet valaki.
2019-08-28 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt