Téglás Dezső nyugalmazott cigándi iskolaigazgatóval, citeratanárral beszélgetünk abból az alkalomból, hogy Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozott számára a köztársasági elnök. A beszélgetést citeramuzsika színesíti.
2023-09-29 |
Debrecen salakmotorosai rangos állami kitüntetést kaptak az augusztus 20-ai állami ünnephez kapcsolódóan. Az idén 60 esztendős Tihanyi Sándor a páros világbajnokságon kiharcolt bronzéremért Magyar Érdemrend Lovagkeresztet, Tabaka József és Szatmári László a páros Európa-bajnokságon megszerzett dobogós helyezésért Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést kapott.
2023-09-08 |
Miskolc város napja alkalmából nívódíjban részesült a ClaXoton Quartett. Szokatlan hangszerösszeállításukkal, a klarinét és a szaxofon hangzásvilágát egyesítő műsoraikkal a fiatalokat is meg tudják szólítani. Kortárs szerzők, Kerek Gábor és Lendvay Péter is írtak már számukra műveket. Az együttest alapító Czakó Péter a vendégünk.
2023-05-25 |
A város napja alkalmából Pro Urbe díjjal jutalmazták Püski Lajost, a Debrecen-Nagyerdei Református Egyházközség lelkészét. 1990-ben került lelkipásztor feleségével a gyülekezetbe, akivel aktívan részt vett a korosztályokhoz kötődő ifjúsági csoportok, bibliakörök, 300 fős, több generációs gyülekezeti nagytáborok, az összetartozás napja, hajléktalanok étkeztetése, lelki segítségnyújtás, kulturális programok szervezésében.
2023-04-28 |
Magyar Arany Érdemkereszttel tüntette ki a belügyminiszter Csernai Ferencnét, a sátoraljaújhelyi Egyesített Szociális Intézmény igazgatóját. Csernai Ferencné egész életét a szociális ellátásban töltötte, nagy érdeme van a jól működő intézményhálózat kiépítésében. Kimagasló szakmai tevékenységéért részesült ebben a rangos állami kitüntetésben.
2023-04-14 |
A sportoló a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség 2022. évi ünnepélyes díjátadó gáláján vehette át az elismerést. A 2022-es évben komoly teljesítményt nyújtott, hisz az U23-as világbajnokságon, sprint távon 8., míg hosszútávon a 7. helyen ért célba, továbbá két felnőtt bajnoki címet is szerzett. Idei évi tervei között szerepel, hogy a felnőtt kategóriában a világbajnokságon a legjobb tízben végezzen.
2023-03-13 |
A Magyar Kultúra Napja alkalmából a sárospataki önkormányzat Ködöböcz József-díjat adományozott dr. Kelemen Juditnak, a Tokaj-Hegyalja Egyetem oktatójának, habilitált egyetemi docensnek.
2023-02-10 |
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, Az Év Kiváló Szakdolgozója címet adományozott Illencsik Katalinnak, a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház főnővérének, aki diplomás ápolóként a sebészeti és traumatológiai osztályon dolgozik.
2023-02-02 |
A Debrecen Kultúrájáért Alapítvány díjazottjai a Magyar Kultúra Napi rendezvénysorozat keretében vehették át elismerésüket a Déri Múzeum dísztermében, január 20-án.
2023-01-26 |
Idén is átadja egy kiemelkedő egyházi személyiségnek „Pro Unitate in Christo”-díját a Both Antal Teológiai és Kulturális Alapítvány. Az elnevezés - magyar fordításban a Krisztusban megélt egységért – mutatja, hogy a kitüntetéssel olyanokat ismernek el, akik az ökumenikus gondolkozás, együttműködés, a keresztény felekezetek, a katolikus és a protestáns egyházak közötti párbeszéd terén példát mutatnak.
2023-01-23 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt