Nagy hangsúlyt fektetnek Nyíregyházán is a katonai toborzásra. Kertész Józseffel az 5. Hadkiegészîtő és Toborzóiroda megbízott irodavezetőjével és Kalapos Dávid szerződéses őrvezetővel beszélgetünk.
2023-03-06 |
Néhány nap alatt több mint százezer magyar honvéd és munkaszolgálatos sebesült meg, esett el, tűnt el vagy került hadifogságba. Godzsák Attila sátoraljaújhelyi történésszel a vereség okait, a hadviselést nehezítő körülményeket, s azt vizsgáljuk, hogy mekkora nyomot hagyott ez a tragikus esemény a magyarság lelkében, kollektív emlékezetében.
2022-01-13 |
A Magyar Honvédségben jelenleg is zajló haderőfejlesztési program kiemelt része - a legkorszerűbb haditechnikai eszközök beszerzése mellett- a humánerőforrás fejlesztése, a szükséges létszám biztosítása, melyben fontos szerepe van a toborzásnak.
2021-11-16 |
Május közepén van a Magyar Honvédség születésnapja. Létrehozását a szükség hívta életre, hiszen akkor született meg, amikor a szabadságunkat szerettük volna megtartani a Habsburg Monarchiával szemben. Mindennek pedig számtalan Szabolcs megyei vonatkozása van. Bene János, a nyíregyházi Jósa András Múzeum címzetes igazgatója kalauzol vissza bennünket az időben.
2021-05-11 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt