Márton Boglárka, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 5. Hadkiegészítő és Toborzó Irodájának beosztott tisztje elmondta, nagyon sok lehetőséget és előrelépési lehetőséget lát a munkájában.
2023-04-24 |
A járvány időszaka után újra visszatérhettek a személyes találkozásokhoz, különböző rendezvényeken és intézményekben népszerűsíthették a katonai hivatást. Csak Hajdú-Biharban mintegy félezer különböző programon voltak jelen a toborzók.
2022-12-31 |
A Miskolci Toborzó iroda, a Bánkúti 3. Gerincradar Mérőállomás és a határvédelem állománya által összegyűjtött tartós élelmiszereket adták át a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete munkatársainak.
2022-12-22 |
Részben tartalékosokból álló magyar katonai kontingens kezdi meg féléves szolgálatát Irakban; a 139 katonától a hozzátartozók és a katonai vezetők jelenlétében köszöntek el szerdán Nyíregyháza főterén.
2022-09-18 |
Az Önkéntes Katonai Szolgálat során azon fiatalokat célozzák meg, akik még nem döntöttek a tovább tanulási vagy munkaerőpiaci lehetőségeikről.
2022-09-09 |
A Visegrádi Csoportból a házigazda Magyarország mellett Csehország és Szlovákia katonai vezetői egyeztettek a hadseregek közti együttműködésről, a legfontosabb kihívásokról; a lengyel és a meghívott ukrajnai vezérkari főnök nem tudott részt venni a tanácskozáson.
2022-06-20 |
A Magyar Honvédségben jelenleg is zajló haderőfejlesztési program kiemelt része - a legkorszerűbb haditechnikai eszközök beszerzése mellett- a humánerőforrás fejlesztése, a szükséges létszám biztosítása, melyben fontos szerepe van a toborzásnak.
2021-11-16 |
A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárja „70 éve a hazáért, 30 éve Debrecenért” címmel szervez nagyszabású jubileumi ünnepséget november 5-én a cívisváros főterén.
2021-11-03 |
Több jelentős gyakorlatot zárt sikeresen a napokban a Magyar Honvédség debreceni központú 5. Bocskai István Lövészdandárja. Ez az egység adja a kora ősszel Koszovóba induló KFOR 25. váltásának csapatát. A misszióban ezúttal műveleti és területvédelmi tartalékos katonák is részt vesznek majd.
2021-07-21 |
A pandémia ellenére – vagy éppen amiatt – egyre többen jelentkeztek katonának. A honvédség szinte mindenkinek tud alternatívát kínálni az élethelyzetének, motivációjának vagy végzettségének megfelelően. A katonai toborzás 20 éves múltra tekint vissza. Nagy Zoltán alezredessel, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság, 2. Hadkiegészítő és Toborzó Központ parancsnokával és Nagy Géza őrnaggyal, a 4. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda vezetőjével beszélgettünk.
2021-06-14 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt