A honvédség szinte mindenkinek tud alternatívát kínálni az élethelyzetének, motivációjának vagy végzettségének megfelelően. Nagy Géza őrnagy az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 4. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda vezetőjét, közismert néven a miskolci toborzó iroda vezetője volt rádiónk vendége.
2021-01-16 |
Több mint száz ajándékcsomagot gyűjtöttek össze a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében állomásozó katonák. Ruhanemű, játék, könyv, édesség - több mint száz ilyen csomag gyűlt össze, felcímkézve, hogy a Vöröskereszt könnyebben és célzottabban tudja azokat szétosztani a családok között. – Nagy szeretettel csomagolták katonáink és családjaik az ajándékokat. Igyekszünk mindig figyelni arra, miben és hogyan tudunk segíteni – fogalmazott Nagy Géza őrnagy, a miskolci toborzóiroda vezetője.
2020-12-16 |
A koronavírus világjárvány a magyar gazdaságot is nehéz helyzet elé állította. Sokan veszítették el munkájukat, vagy vált bizonytalanná a megélhetésük. Talán éppen ezért lett még népszerűbb a katonai pálya, ami belátható életpályát kínál a szolgálatot vállalóknak. A Honvédelmi Minisztérium adatai szerint míg ez év februárjában 271-en jelentkeztek szerződéses katonának, áprilisban több mint háromszor annyian, 853-an. A Magyar Honvédség folyamatosan fogadja azokat, akik elvesztették munkájukat, alkalmaznak például gépkocsivezetőket, szakácsokat, informatikai szakembereket.
2020-05-26 |
A Miskolci Egyetemen járt Benkő Tibor, Magyarország honvédelmi minisztere. A campuson az érdeklődőket a Magyar Honvédség jelenlegi helyzetéről, jövőbeli feladatairól és a „Zrínyi 2026” honvédelmi és haderő-fejlesztési programról tájékoztatta.
2019-12-04 |
Másfél évtizeddel ezelőtt, 2004. november 3-án szerelt le az utolsó sorkatona hazánkban, és azóta már csak önkéntesek szolgálnak – hivatásosként, szerződésesként vagy tartalékosként - a magyar honvédségben. Ezzel egy több mint száz éves rendszert függesztettek fel, hiszen 1868-ban vezették be az általános hadkötelezettséget, és a 15 évvel ezelőtti váltásig hosszabb-rövidebb ideig minden arra alkalmas férfinak be kellett vonulnia.
2019-11-07 |
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt