A Magyar Honvédség szinte minden egysége megmozdult, azon az átfogó hadgyakorlaton, melyre évtizedek óta nem volt példa hazánkban, és amely ezekben a napokban is zajlik összesen 25 helyszínen. A hadgyakorlaton éleslövészet, vízi átkelés, ejtőernyős ugrás is szerepelt. A Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár Hajdúhadházi Gyakorlóterén szemlét, majd tájékoztatót tartott a honvédelmi miniszter és a vezérkari főnök.
2023-11-17 |
Farkas Sándor alezredes két évtizedes katonai pályafutása során több egységnél szolgált, külföldi missziókban vett részt, oktatta a leendő tiszteket, és most a Honvédelmi Minisztériumból érkezett Debrecenbe.
2022-03-24 |
A beruházáshoz a fenntartó Tiszáninneni Református Egyházkerület biztosítja a szükséges forrásokat – közölte rádiónkkal dr. Téglás Zsolt, az iskola igazgatója. Mindezeken túl beszélt arról is, hogy intézményük keresi az együttműködés lehetőségét a Magyar Honvédséggel is.
2022-01-27 |
A Magyar Honvédség folyamatosan fejleszti a haditechnikáját, most az utóbbi években a repülőgép flotta is bővült új harcieszközökkel. Ezért szükség van repülő-műszaki tisztekre.
2021-12-23 |
Jó ütemben halad a Magyar Honvédség átfogó haderő reformja. A több lépcsős programnak része az elavult fegyverzet korszerűsítése, új harci járművek beszerzése, a hazai hadiipar fejlesztése és a katonák létszámának, képzettségének erősítése.
0:00
0:00
2021-11-14 |
Új szolgálati formát indít a Magyar Honvédség. Miskolcon is lehet jelentkezni még augusztus 31-ig. Az önkéntes katonai szolgálatra azon fiatalok jelentkezését várják, akik valamiért csak később kezdik meg felsőfokú tanulmányaikat, valamint azokét is, akik tanulmányaikat befejezték, de nem szereztek végzettséget, szakképzettséget.
2021-08-17 |
Több jelentős gyakorlatot zárt sikeresen a napokban a Magyar Honvédség debreceni központú 5. Bocskai István Lövészdandárja. Ez az egység adja a kora ősszel Koszovóba induló KFOR 25. váltásának csapatát. A misszióban ezúttal műveleti és területvédelmi tartalékos katonák is részt vesznek majd.
2021-07-21 |
Nemrég nevezték ki Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagyot a Magyar Honvédség parancsnokává. Az ország első számú katonája előtte a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára volt, de korábban a debreceni székhelyű 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoki posztját is betöltötte. Külföldön és itthon több városban is szolgált, több fegyvernemben szerzett tapasztalatot, ezt új feladatkörében is kamatoztatni szeretné. A parancsnok szerint a magyar katonaságnak meg kell felelnie a 21. század kihívásainak, ebben a jelenleg zajló haderőreform is komoly előrelépést hozhat.
2021-07-21 |
Május közepén van a Magyar Honvédség születésnapja. Létrehozását a szükség hívta életre, hiszen akkor született meg, amikor a szabadságunkat szerettük volna megtartani a Habsburg Monarchiával szemben. Mindennek pedig számtalan Szabolcs megyei vonatkozása van. Bene János, a nyíregyházi Jósa András Múzeum címzetes igazgatója kalauzol vissza bennünket az időben.
2021-05-11 |
A honvédség szinte mindenkinek tud alternatívát kínálni az élethelyzetének, motivációjának vagy végzettségének megfelelően. Nagy Géza őrnagy az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 4. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda vezetőjét, közismert néven a miskolci toborzó iroda vezetője volt rádiónk vendége.
2021-01-16 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt