Fügés-diós lett az év szaloncukra idén, amely egy balatongyöröki kávéház alkotása. Elmondásuk szerint, saját készítésű süteményeik és desszertjeik megalkotásához a minőségi alapanyagokat gondos válogatás után választják ki, hisznek abban, hogy az ízeken túlmenően a desszertjeiknek is lelke van.
2023-12-15 |
Elkezdődött az adventi időszak, Jézus Krisztus születésére készülünk. Az advent szó jelentése: „eljövetel”. A latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit jelent: az „Úr eljövetele”.
2023-12-07 |
A Reformáció megértéséhez a történelmi események ismerete rendkívül fontos. Püski Lajos a Tiszántúli Református Egyházkerület lelkészi főjegyzője, a Debrecen-Nagyerdei Gyülekezet lelkipásztora szerint a reformáció a mai református egyház, és leginkább az emberek számára tartalmaz üzenetet.
2023-10-31 |
A sport, a gasztronómia, a hagyomány és a kultúra egyformán szerepet kapott a cigándiak legutóbbi rendezvény napján. Átadtak egy új sportlétesítményt, valamint lezajlott a 18. Cigándi Bélesfesztivál is.
0:00
0:00
2023-10-05 |
1517-ben Luther Márton ezen a napon tűzte ki 95 tételét Wittembergben, ezzel indult el az egyház megújulása, ez a reformáció születése. Ezt a jeles napot vezeti fel októberben a Reformáció Hónapja, ami idén is számos alkalmat ad az ünneplésre a Tiszántúli Református Egyházkerületben.
0:00
0:00
2023-10-04 |
Az ünnepi menet az aratókoszorúval hat órakor indult a Városháza elől és utána néhány perccel érkezett meg a Szent István térre. Veres Pál ünnepi beszéde után a történelmi egyházak közreműködésével megáldották az új kenyeret, többek között részt vett az ünnepségen Pásztor Dániel a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke.
2023-08-22 |
E jeles napon átadták Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata Példakép díját, az Értéktár díjakat, a Vármegye Civil Közösségeiért díjait és a Vármegyei Közgyűlés Elnökének Elismerő Okleveleit. A díjazás után az ünnepség a vármegyeháza udvarán folytatódott.
2023-06-22 |
A hétvégén - vagyis vasárnap és hétfőn -, a húsvétot követő 50. napon a keresztyének a Szentlélek mennybemenetelét, és az egyház születésnapját ünneplik. Dr. Gaál Sándorral a Nyírségi Református Egyházmegye Esperesével beszélgetünk a pünkösd alkalmából.
0:00
0:00
2023-05-26 |
A második Debreceni Református Napok május 18-a és 21-e között zajlott színes programokkal, ünnepi kibocsájtó istentisztelettel, koncertekkel, bibliaismereti vetélkedővel, konfirmandus találkozóval. Emellett főzőverseny is, volt ahol az ételek kóstolásához váltott ebédjegyek bevételéből a leégett Szabadságtelepi templom újraépítését támogatták. A rendezvény csúcspontja a szombati szabadtéri úrvacsorás istentisztelet volt. A megnyitón készült összeállításunk.
2023-05-23 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt