Az első hullám során gyűjtést szervezett a megyei kórház „kis lakói” számára, máskor maszkokat varrt, olyanok részére hirdetett jótékonysági kampányt, akik segítségre szorultak. Most „December nem telhet el mosoly nélkül” címen rendezvénysorozatba kezdett, melynek első állomásaként újra a kórházban fekvő beteg gyerekekhez és az árvaház lakóihoz látogatott Mikulás alkalmával a kezdeményezés során összegyűjtött édességeket osztotta szét közöttük.
2020-12-26 |
A folyamatos, biztonságos vérellátás érdekében a Vöröskereszt – az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve – több, kiszállásos véradást szervez még az év utolsó napjaiban. Hajdú-Bihar megye településeire utazva mindenkit arra buzdítanak, aki teheti, segítsen. A járvány miatt most még fontosabb minden egyes véradás, hiszen a megyei tapasztalatok szerint 30-50%-os a visszaesés. Szatmári Margit, a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei véradásszervező koordinátora válaszolt kérdéseinkre
2020-12-22 |
A KASZ most a zsúfolt boltoktól, az utolsó pillanatban érkező vásárlók tömegétől tart, és szeretnék megvédeni a tagjaikat. A szakszervezet azonban már évek óta mindig kiáll azért, hogy december 24-én hamarabb zárjanak a boltok, vagy legyen munkaszüneti nap.
2020-12-20 |
Az ajándékozás csupán egy momentuma az ünnepnek, a szeretet kifejezésének egy módja, de nem az elsődleges és egyetlen, erről folytatjuk beszélgetésünket Pataky Nóra gyermekpszichológussal.
2020-12-20 |
A Karácsony szimbóluma a fenyőfa, melyet a termelők már november végén kivágnak és szállítanak az árusítóhelyekre, nem ritkán más országokba. Érdekes módon hozzánk a Dániából érkezik a normand fenyő, hazánkból a lucfenyőt exportálják külföldre, mert ott jobban megfizetik. A vásárlói igények, akárcsak az árak is rendkívül különbözőek, ahogy azt hallani fogják következő beszélgetésünkben.
2020-12-18 |
Ahogy az idei év mindennapjait, úgy az adventi időszakot és ünnepeink megélését is részben felülírja, vagy legalábbis a megszokottól eltérőbbé teszi a járványhelyzet. A következő percekben a Miskolcon működő, Lorántffy Zsuzsanna Református Kismamaház Családok Átmeneti Otthonába látogatunk el, és megtudhatjuk, hogy itt hogy telnek az ünnepek. Elek Gabriellát, az intézmény vezetőjét először arra kértük, hogy röviden beszéljen a Kismamaház múltjáról.
2020-12-17 |
Fekete Károlyt, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökét hallhatják, aki Advent második vasárnapjára a lét, a teremtett világ betlehemi teljességét idézte fel Máté evangéliuma alapján.
2020-12-06 |
Az idei évben a járványügyi helyzet miatt kérdés volt, hogy ez megtörténjen-e, éppen ezért novemberben az utazók, a miskolciak számára szavazásra is bocsájtották a kérdést. Alig öt nap alatt több mint 14 ezren válaszoltak a kérdésre, és a szavazók 76,2 százaléka mondott igent az ünnepi járműre. November 29.-én, advent első vasárnapján pedig már el is indult útjára az idén is szemet gyönyörködtető villamos, amely a tavalyi évben az Európa legszebb adventi villamosa címet is elnyerte. Az idei év aktualitásairól Gadnai- Bodnár Éva, az MVK Zrt. operatív igazgatója nyilatkozott rádiónknak, akit arra is megkértünk, hogy idézze vissza az elmúlt évek adventi villamosainak díszítését, hangulatát.
2020-12-01 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt