Mint azt Pintyili Gergely üzemvezető elmondta: Európában is élen járnak, hiszen 3 hibrid meghajtású, és 2 re-motorizált mozdonnyal is rendelkeznek, ami korszerű vontató járműnek számít. A hét végén már közlekedik a karácsonyi fényvonat, de az ünnepek alatt is várják az utasokat.
2022-12-16 |
A Futrinka gumikerekes kisvonaton ülve az érdeklődők rögzített idegen vezetéssel ismerik meg a város és a hegyközi települések történelmét, épített örökségét, híres embereit. Az utazás közben hallott szövegek történelmileg hitelesek, megfogalmazásukban szórakoztatóak és figyelemfelkeltőek.
2022-08-02 |
1920. november 14-én indult el az első fával rakott szerelvény a Lillafüredi Állami Erdei Vasút fővonalán a Garadna völgyéből a miskolci Fáskertbe. Ez egyébként kettős évforduló a Lillafüredi Állami Erdei Vasút történetében. Tíz évvel ezelőtt továbbította ugyanis első menetrend szerinti vonatát az Mk48 2021 pályaszámú dízel-villamos hibrid mozdony Miskolc-Dorottya utca és Garadna között.
2020-12-20 |
A menetrend szerinti járatokon kívül tematikus programot is szerveztek, így elindult a Zúzmara, a Pirostojás. a Vadászkürt járat, a véradó expresszt is kiemelkedő érdeklődés kísérte, és az idén 20 ezren váltottak jegyet a Diósgyőrért Közhasznú Alapítvánnyal közösen szervezett Mikulásvonatra. Az erdei kisvasút korszerűsítési munkáiról is érdeklődtünk Pintyili Gergely üzemigazgatónál.
0:00
0:00
2020-01-18 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt