Május elsejétől minden eddiginél kedvezőbb bérletrendszer használatával teljes vármegyét, sőt akár az egész országot be lehet utazni a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV vagy a GYSEV járatainak igénybe vételével. A Magyar Kormány, valamint az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával és közreműködésével létrejövő új vármegye- és országbérlet-konstrukció révén az elmúlt három évtized legjelentősebb díjszabási fejlesztését hajtják végre a hazai helyközi közösségi szolgáltatók.
2023-02-27 |
A Zsuzsi vasút életében a 2022-es esztendő a 140 éves szülinapról szólt , a 2023-as év azonban a 100 éves gőzösé lesz. Az utasszám duplájára emelkedett és 60-nál is több programot szerveztek.
0:00
0:00
2022-12-29 |
Megyénkben volt az egyik súlyos kisiklásos baleset is, melyben a mozdony és vezetője is súlyos sérüléseket szenvedett. Az átjárós balesetek miatt egymilliárd forintot meghaladó kárral számol a MÁV. A vasúti átjárókban történő baleseteket az oda behajtók figyelmetlensége és a KRESZ előírásainak megszegése okozza. Évente 800-900 félsorompó rúdját törik le az autósok – részletezte a balesetek okát Biber Anett a MÁV Zrt szóvivője.
2022-01-07 |
A 2019-es adatok szerint 4.6millió utas vette igénybe az itt közlekedő járatokat. Most elkészült a Püspökladány – Ebes közötti szakasz több lépcsős korszerűsítése. A 74 és félmilliárd forint értékű, 4 éves beruházás keretében 30 kilométernél hosszabb vasúti pályát építettek át, emellett Hajdúszoboszló, Ebes és Kaba állomásait is modernizálták a szakemberek. Ezáltal gyorsabb és biztonságosabb lesz a vonatközlekedés a térségben.
2021-12-01 |
Az új menetrendett idén első alkalommal, online társadalmi egyeztetés során lehetett véleményezni. A legnagyobb InterCity utasforgalommal rendelkező Budapest–Nyíregyháza–Miskolc vonalon is változás lesz: például Miskolcról, Szerencsről ezentúl már a nyíregyházi átszállást mellőzve biztosítják szolnoki irányban a fővárosi közvetlen eljutást a Nyugati pályaudvarra
2021-11-17 |
Már évek óta a pályaudvar a helyszín, ilyenkor a csarnok megtelik látványos fotókkal, relikviákkal, míg a váróteremben gyerekek és felnőttek egyaránt lélegzetvisszafojtva követik a terep­asztalokon kígyózó vasút­modellek útját. - tájékoztatott Bikki Attila az egyesület alelnöke. Egyesületük tagjai természetesen gyakrabban találkoznak a Gömöri pályaudvarnál lévő klubhelyiségükben, de interneten is tartják a kapcsolatot, cserélik egymás között a legfrissebb információkat.
2021-09-18 |
Több száz milliós fejlesztés valósul meg a miskolci járműjavítónál, a Technical Services Hungaria Kft-nél. A Tiszai-pályaudvaron működő cég, 2021. január 1-jétől a Rail Cargo Hungaria Zrt. tulajdonába került. Az országban több vasúti kocsikat szervizelő-karbantartó társasággal rendelkező tulajdonos, mintegy 700 millió forint értékű új, csúcstechnológiás kerékpáreszterga-berendezés beszerzéséről döntött Miskolcon.
2021-06-15 |
A tapasztalat szerint a vasúti átjárókban bekövetkezett tragédiákat a figyelmetlenség és a szabálytalankodás okozza. A szakemberek célja, hogy mindezekre felhívják a figyelmet. A MÁV minden hazai középiskolához eljuttatja az Ütközéspont edukációs filmjét. A közlekedésbiztonsági kampány 55 millió forintos Európai Uniós támogatással valósulhat meg. A kezdeményezés jellegzetes plakátjaival országszerte 500 helyen találkozhatunk június közepéig. Idén eddig 19 baleset történt átjárókban, ez néggyel több, mint az előző év azonos időszakában.
0:00
0:00
2021-05-20 |
Tragikus volt az a baleset, amely még április 20-án történt Újfehértó közelében. A piros jelzés ellenére hajtott a vasúti átjáróba egy traktor, amely két vonattal ütközött. A sofőr életét veszítette, az egyik mozdonyt pedig majdnem 20 méterre repítette az ütközés a vasúti pályáról.
2021-04-30 |
Egyes megállókba akár négy perccel hamarabb is befut a vonat, ahol azonban meg kell várni a menetrend szerinti indulás időpontját, így nem csökken a menetidő. A MátészalkaLeaks csoport nemrégiben a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-hez fordult annak érdekében, hogy információkat kérjen a vasútvonal esetleges teljes rekonstrukciójával kapcsolatban is. A részletekről Lintényi Leventét a Mátészalkaleaks közösségszervezőjét hallják.
2021-04-30 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt