A Sport- és Kulturális Fesztivál központi helyszíne az Erzsébet-sétány, a lillafüredi park, a Palotaszálló és a Hámori-tó térsége.
2023-05-19 |
Mint azt Pintyili Gergely üzemvezető elmondta: Európában is élen járnak, hiszen 3 hibrid meghajtású, és 2 re-motorizált mozdonnyal is rendelkeznek, ami korszerű vontató járműnek számít. A hét végén már közlekedik a karácsonyi fényvonat, de az ünnepek alatt is várják az utasokat.
2022-12-16 |
Az építmény egy szép, kupolás tetőszerkezetet kapott, amely – a Palotaszállóval együtt – jellegzetes látképe lett Lillafürednek egészen az 1950-es évekig, ekkor ugyanis elbontották a „Szikla” nevű légvédelmi központhoz tartozó antenna építése miatt.
2022-08-30 |
A társaság az építmény tervezése során ügyelt arra, hogy az eredeti kilátó terveinek megfelelően építse fel az új kilátót.
2022-08-25 |
80 millió forintos beruházással ultraszűrő berendezést helyezett üzembe a MIVÍZ Kft. a Szinva-forrásnál, ami a rendkívüli csapadékok okozta szennyeződés megjelenése esetén azoknak a területeknek a biztonságos ivóvízellátását biztosítja, ahol azt kizárólag a Szinva forrásból lehet megoldani.
2022-03-30 |
A kilátó földszintje mészkőburkolatot kap, a felső két szint pedig vörösfenyőből épül fel, és külsőleg teljes egészében úgy néz majd ki, mint az 1900-ban felavatott eredeti építmény. A tervek szerint a kilátó kupolája olyan lesz, mint amilyen a múlt század legelső éveiben volt látható.
2021-11-21 |
Miskolcon, a Bükk keleti kapujában, a régi Hermann Ottó Emlékpark helyén épül meg a Bükki Nemzeti Park Szeleta Park Látogatóközpontja.
2021-11-12 |
A Medvetalp bisztróban rendezik ugyanis a Chili napot, melyen az erőspaprikák bemutatóján túl, erősevő próba várja a vállalkozó kedvűeket emellett pedig koncertekkel készülnek a szervezők, a gyermekeket pedig állatsimogató várja. Jakab Zsolt szervezővel beszélgetünk a részletekről.
0:00
0:00
2021-09-09 |
Az korlátozások enyhítéséről és az oltási számok markáns növekedéséről szóló híreinek hatására a lakosság harmada újra bízik abban, hogy el tud menni nyaralni – derül ki a Szállás.hu és az Ipsos legfrissebb reprezentatív felméréséből.
0:00
0:00
2021-04-29 |
Jövőre indulhat a Diósgyőrt Lillafüreddel összekötő kerékpárút építése. A szakasz építési engedélyezési tervei elkészültek, jelenleg a munkákhoz szükséges szakhatósági, üzemeltetési hozzájárulások beszerzésén dolgoznak a szakemberek. Egy autós forgalomtól mentes, biztonságos kerékpárúton tekerhetnek hamarosan a két keréken közlekedők. A részletekről megkérdeztük Vascsák Rolandot, a Kerékpáros Miskolc Egyesület alelnökét is. Elsőként Szunyogh Lászlót, Miskolc város főépítészét hallják.
2021-03-05 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola