Tetőablakokból például egy mosolygós arc rajzolódik ki, de az építészt megihlette azaz ige is, amikor Jézus azt mondja magáról, "Én vagyok az ajtó." Az óvoda aulájában egy tucat különböző színű, mérető ajtó szimbolizálja ezt. Mindez persze csak a keret, a lényeg pedig a tartalom, az hogy biztos alapokat adjanak az itt nevelkedő gyerekeknek, és megismertessék őket Isten szeretetével. A részletekről Kereszti Roland túrkevei református lelkésszel beszélgettünk.
2021-11-19 |
Lezárult A Művelődés Háza és Könyvtára építészeti felújítása, még a berendezés és visszaköltözés folyamata van hátra. Az azonban már látszik, hogy a beruházásban résztvevők minőségi munkát végeztek. Nyár végén, ősz elején indulhatnak újra a programok a megújult épületben.
2021-06-11 |
A koronavírus-járvány számos terület mellett a kulturális szférát is komolyan érintette. Sárospatakon A Művelődés Háza és Könyvtára dolgozóinak ettől függetlenül sok dolguk volt, hiszen erre az időszakra esett az intézményüknek helyet adó Makovecz épület felújítása. Csatlósné Komáromi Katalin igazgató a következő interjúban arról beszél, hogyan készülnek a visszaköltözésre és miként terveznek az előttünk álló hónapokra annak tekintetében, hogy a járványhelyzettel kapcsolatban sok még a bizonytalanság.
2021-04-10 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt