Az új forgalmi rend március hatodikán lépett életbe: kétszer egy sávra szűkült a Vörösmarty és Király utcák csomópontja. A terelés bevezetése után a Vörösmarty utca pedig zsákutcává vált mind a Soltész Nagy Kálmán utca, mind pedig a Corvin utca felől.
2022-03-16 |
Nemsokára megkezdődik a Király és a Vörösmarty utcák keresztezésében meglévő jelzőlámpás csomópont helyén az új, korszerű, háromsávos, jelzőlámpával szabályozott turbó rendszerű körforgalom építése. Már az engedélyeztetéseknél tartanak, ami azt jelenti, hogy novemberben már munkához is látnak. - Több ütemben fog megépülni a körforgalom, így csak szakaszosan lesznek korlátozások a kereszteződésben. – mondta el rádiónknak Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője.
2021-09-17 |
Biztonságosabbá és gyorsabbá válik a közlekedés a körforgalom megépítésével Mezőkövesd belvárosában - hangsúlyozta rádiónknak Fekete Zoltán polgármester. Mint elmondta: a város legforgalmasabb kereszteződéseként számon tartott, a rendelőintézet előtt található csomópontban alakítanak ki körforgalmat. Külön hangsúlyt fektettek a tervezésnél a zöldfelületek és a parkolóhelyek kialakítására. Ez utóbbiak díjmentesen használható helyek lesznek. A beruházást pályázaton nyert forrásból valósítják meg. A Zsóri-fürdő előtti ligetes park építése is folyamatban van, valamint tervezik a Hadas városrészben egy Skanzen-jellegű közösségi tér létrehozását. Fekete Zoltán polgármesterrel Tóth Éva beszélgetett. mezokovesd 14.20
2019-09-03 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt