Új szakaszába lépett Nyíregyházán a Nagykörút délnyugati szakaszának négysávosítása miatti építkezés. Érdemes még körültekintőbben közlekedni mindazoknak, akik nem tudják elkerülni vagy kikerülni a Móricz Zsigmond, a Virág utca vagy a Simai úti szakaszokat – hogy csak néhányat említsünk. Erről kérdezzük Kiss Boglárkát az Építési és Közlekedési Minisztérium vezető kommunikációs munkatársát.
2023-04-14 |
A beruházás célja a forgalomcsillapítás a belvárosban. Az építkezés előreláthatólag 14 hónapig tart. Végeredményben a Szinva-híd Petőfi utcai csomópontból indulva a Meggyesalja utcáig fog húzódni az új szakasz, ezzel tudják csillapítani a Rácz György út forgalmát.
2022-06-04 |
A látványtervek már el is készültek és egy elegáns karcsú csövekből összeállított függesztett híd fog épülni. A híd építése során felhasználják a Kisfaludy utcai régi közúti híd alépítményeit is. A kivitelezés idén szeptemberben kezdődhet meg és jövőre gördülhetnek rá a kerékpárosok.
2022-04-21 |
A jelenlegi időjárási viszonyok miatt csak előkészítőmunkálatokat tud végezni a kivitelező, de így is tudják tartani az ütemtervet. A munkálatok az idő javulásával, tavasszal gyorsulhatnak fel újra, a projekt első két üteme várhatóan októberre készülhet el.
2022-01-19 |
Az építőiparban számos tényező nehezítette az ágazatban dolgozók munkáját, de ennek ellenére további bővülésre számítanak – így fogalmazott rádiónknak Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke.
2021-12-16 |
Nemsokára megkezdődik a Király és a Vörösmarty utcák keresztezésében meglévő jelzőlámpás csomópont helyén az új, korszerű, háromsávos, jelzőlámpával szabályozott turbó rendszerű körforgalom építése. Már az engedélyeztetéseknél tartanak, ami azt jelenti, hogy novemberben már munkához is látnak. - Több ütemben fog megépülni a körforgalom, így csak szakaszosan lesznek korlátozások a kereszteződésben. – mondta el rádiónknak Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője.
2021-09-17 |
Ritka meteoritok, virtuális valóság, a Nap megfigyelésére alkalmas teleszkóp is lesz az épülő Bükki Csillagdában a borsodi Répáshután. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság beruházása jó ütemben halad, erről tájékoztatták a sajtó képviselőit a projektgazdák.
2021-06-04 |
Mintegy 40 gyermeknek biztosítanak így bölcsődei ellátást 2022 augusztusától. Az épület korszerű kialakítással, energiahatékony módon valósul meg, figyelembe veszi az akadálymentes környezet kialakítását. Mindez  tartalmazza  az oktató-nevelő munkához szükséges eszközök, berendezések beszerzését is.
2021-04-29 |
Átadták a munkaterületet a kivitelezőnek, így elkezdődhet az új tolcsvai általános iskola építése. A felső tagozatos oktatás lehetőségeit biztosító épület tornateremmel együtt épül fel az eszközbeszerzést is beleszámítva közel 700 millió forintból. A tervek szerint 2022 szeptemberében, de legkésőbb decemberben vehetik birtokba a diákok.
2021-04-23 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt