A protestáns művészettörténet gyöngyszemét jelentik a festett kazettás mennyezetek. A reformáció korában fölvirágzott reneszánsz művészet fokozatosan helyet kapott a díszeiben leegyszerűsödött református templomokban. Fokozatosan jelent meg például a fatábla festészet, mely a karzat mellvédlapjait és a mennyezet kazettáit díszítette képekkel.
0:00
0:00
2023-09-22 |
November végén a mezőkövesdi gyógyfürdő egy különleges és speciális kezelés színhelye volt. Dr. Oláh Csaba Zsolt, idegsebész-radiológus-neuroradiológus-klinikai farmakológus, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház főorvosának vezetésével először kezeltek Magyarországon daganatos betegeket gyógyvíz kúrával.
2021-12-14 |
A Médiatanács döntésének értelmében az Európa Rádió ismét megkezdheti a sugárzást a 102.1 MHz-es frekvencián, ami azt jelenti, hogy mezőkövesdi hallgatóink ismét figyelemmel kísérhetik rádiónk központi adását. Köszönjük a türelmet, és várjuk mezőkövesdi hallgatóinkat újra a készülékek elé!
2020-10-02 |
A napokban ünnepelte 18. születésnapját az Európa Rádió. 2001. november 23-án csendült fel először a szignál. Ahogy akkor, úgy ma is célunk, hogy a tartalmas, minőségi rádiózás iránt fogékony minél szélesebb társadalmi rétegekhez szóljunk. Legyen több mint zene, és legyen az értékes gondolatok rádiója az Európa Rádió – ezen célok mentén kezdték el munkájukat először csak Miskolcon a szerkesztőség munkatársai, majd 2005-től a református egyház működteti. Jelenleg Miskolc mellett Debrecenben, Nyíregyházán, Sátoraljaújhelyen és Mezőkövesden sugározza adását a Tiszáninneni és Tiszántúli Református Egyházkerület közös rádiója.
2019-11-29 |
Biztonságosabbá és gyorsabbá válik a közlekedés a körforgalom megépítésével Mezőkövesd belvárosában - hangsúlyozta rádiónknak Fekete Zoltán polgármester. Mint elmondta: a város legforgalmasabb kereszteződéseként számon tartott, a rendelőintézet előtt található csomópontban alakítanak ki körforgalmat. Külön hangsúlyt fektettek a tervezésnél a zöldfelületek és a parkolóhelyek kialakítására. Ez utóbbiak díjmentesen használható helyek lesznek. A beruházást pályázaton nyert forrásból valósítják meg. A Zsóri-fürdő előtti ligetes park építése is folyamatban van, valamint tervezik a Hadas városrészben egy Skanzen-jellegű közösségi tér létrehozását. Fekete Zoltán polgármesterrel Tóth Éva beszélgetett. mezokovesd 14.20
2019-09-03 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola