Az új sportlétesítmény az E.ON és a Svetits épületei közé, a Klaipeda utca mentén, a telek délkeleti részére épül, nagyobb részt egyházkerületi támogatásból. Az iskola jelenleg egy kis méretű tornateremmel rendelkezik, amely a korszerű oktatás elvárásainak nem felel meg.
2023-04-05 |
A régi infektológiai épület helyén áll majd az új, kétezer négyzetméter alapterületű, háromemeletes nővérszálló Nyíregyházán, amely több mint másfél milliárd forintos uniós forrásból épül meg – várhatóan idén őszre.
2023-04-03 |
Ez év végére felépül a sátoraljaújhelyi ipari parkban az a 17 ezer négyzetméter alapterületű csarnok, amit egy világszinten elismert, ipari automatizálással foglalkozó cég építtet. Az önkormányzat már évekkel ezelőtt belekezdett az iparterület fejlesztésbe, ezzel biztosítva optimális és vonzó környezetet a betelepülő cégek számára.
2023-03-23 |
Az új forgalmi rend március hatodikán lépett életbe: kétszer egy sávra szűkült a Vörösmarty és Király utcák csomópontja. A terelés bevezetése után a Vörösmarty utca pedig zsákutcává vált mind a Soltész Nagy Kálmán utca, mind pedig a Corvin utca felől.
2022-03-16 |
Még nincs pánik az építőiparban alapanyaghiány miatt. Ha a folyamatok így maradnának, még lehetne kezelni, ám jelenleg úgy tűnik, hogy a tendenciák nem ebbe az irányba mutatnak – mondta el rádiónknak Koji László, az Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke.
2021-06-04 |
Feltehetőleg az irodaház bontási munkálatai során érte atrocitás a repülő emlősöket. Az épület mellett rengeteg magatehetetlen, átfagyott és halott denevér volt szanaszét szóródva. A madármentők értesítették a hatóságokat, akik megkezdték a helyszínelést és az eljárást. Illetve a Bükki Nemzeti Parkot is értesítették, akik a még életben lévő egyedeket elszállították egy megfelelőbb telelőhelyre. A részletekről Lehoczky Krisztiánt a madármentő állomás vezetőjét kérdeztük.
2021-01-14 |
Új épületek jövőre már csak akkor kapnak használatbavételi engedélyt, amennyiben teljesítik a közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeket. 2021 január 1-től az összes energiafelhasználás legalább 25 százalékának fedezésére megújuló energiaforrást kell alkalmazni, erre megoldást jelenthet a napelemmel párosított elektromos fűtés, vagy a biomassza-tüzelés is. Miskolcon az új építésű társasházak esetében a MIHŐ fűtési rendszerére történő csatlakozással teljesíthetők az energiaigényre vonatkozó uniós előírások - mondta rádiónknak Tóth Gábor létesítmény energetikai-szakmérnök, gépészmérnök.
2021-01-07 |
Sokmilliárdos, állami kezdeményezésű és finanszírozású beruházás keretében bontják le, majd építik újjá a következő két esztendő folyamán a Vörösmarty utca – Pfaff Ferenc utca – Martinkertváros közötti, a vasúti sínek felett átívelő hármas felüljárót, azaz az Y-hídat.
2020-12-10 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt