A vérplazma-terápia az egyetlen igazolt kezelése a koronavírus fertőzésben szenvedők gyógyítására. Eddig minden magyarországi betegnek javult az állapota, aki kapott egy koronavírus fertőzésből felépült vérplazmájából. A vidékieknek az utazást is térítik, a plazmaadásért pedig költségtérítés is jár.
2020-09-29 |
Az Európa Rádió múlt héten mutatta be a 34 éves Bodnár Emese történetét, akinél spinocerebelláris ataxiát állapítottak meg az orvosok. A betegséget gyógyítani nem, lassítani viszont lehet. A több részből álló speciális kezelés túl sokba kerül a családnak, ezért fordultak segítségért. Ráadásul a ritka betegséget Emese két testvére is örökölte. Édesanyja telefonon ma azt mondta: az adományoknak köszönhetően még ebben a hónapban elkezdődik az első terápia, de a folytatáshoz további segítségre lesz szükség.
2020-02-12 |
Ez annak a génbetegségnek a neve, amely Zentét, azt a kisfiút érinti, akiért egy ország szorított az elmúlt hetekben. Sőt, nem csak szorított: hétszáz millió forintot össze is gyűjtöttek a kezelésére. A kisfiú előtt most egy egyórás infúzió-szerű kezelés áll, amely során egy vírus cseréli majd le a szervezetében a hibás génszakaszt. Mindez hihetetlennek tűnik, legalább annyira, mint a gyógyszer ára. A következő percekben Csupor Dezső gyógyszerésszel, a Szegedi Tudományegyetem Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézetének docensével, református presbiterrel beszélgetünk.
0:00
0:00
2019-09-28 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt