Megtiltotta a hidroxi-klorokin-szulfát nevű gyógyszeralapanyag kivitelét az országból a kormány, mert ez alkalmazható lehet a koronavírus-betegek gyógyításában, közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Magyarország a világ egyik legnagyobb exportőre ennek az alapanyagnak, de a gyógyszert külföldön gyártják. Az alapanyagból eredetileg malária elleni gyógyszert készítettek, de az utóbbi időben inkább a szervek gyulladását okozó krónikus autoimmun-betegség kezelésére használták. Erről az alapanyagról, és más, a koronavírusos betegek gyógyítására bevethető gyógyszerek, készítmények, vitaminok felhasználásának lehetőségéről beszélgetünk a következő percekben Zupkó Istvánnal, a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának dékánjával.
2020-04-04 |
Második alkalommal hirdette meg az AVON a Mellrák Elleni Küzdelem Hősei pályázatát, amin olyan nőket díjaztak, akik munkájukkal hozzájárulnak a mellrákban érintett nők gyógyulásához és segítenek nekik a legnehezebb időszakban. Az idei nyertesek között volt idén Bodnár Erika, a Mellrákinfó Egyesület borsodi csoportjának vezetője, aki maga is legyőzte a mellrákot és a betegségét követően kezdte el önkéntes munkáját.
2019-11-08 |
Emberi történetekkel döntik el, hogy ki, vagy kik a nemzet házorvosai. Akik szakmai tudásuk mellett, a gyógyítás mellett, emberileg is kiemelkedően állnak betegeikhez. Egy internetes portálon lehet megosztani egy-egy emberi történetet és így lehet az orvosokra szavazni.
0:00
0:00
2019-09-28 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh