Miskolcon találkoztak július 28-án a „Kreatív régió- Határtalan Fejlődés Északkelet-Magyarország” gazdasági programban együttműködő négy megyeszékhely elöljárói. Veres Pál Miskolc, dr. Papp László Debrecen, dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza, és Fehér Andor Szolnok alpolgármestere vett részt a tanácskozáson. A találkozó célja, hogy a négy város együttműködve, határozott menetrend szerint tervezze meg a saját és térségük elkövetkező tíz éves fejlesztéseit. Az Innovációs és Technológiai Minisztériumot Nagy Balázs, stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár képviselte.
2020-08-05 |
Egy bibliai tematikájú izraeli utazásról vasárnap jött haza Magyarországra Máriapócs polgármestere, Papp Bertalan. Már Izraelben voltak a feleségével, amikor kiderült, ott is megjelent a koronavírus. Az utazásuk során mégis a gondviselést érezték, mert mindent meg tudtak nézni, amit szerettek volna - mondta el az Európa Rádiónak a település református polgármestere. A repülőtérről egyenesen két hetes otthoni karanténba kellett vonulniuk. Senkivel nem találkozhatnak, az otthonukat nem hagyhatják el. A várost telefonon és a Facebookon igazgatja, a hivatalban a munkát az alpolgármester és a jegyző segíti Máriapócson.
2020-03-21 |
Ötödik alkalommal rendezték meg Pusztafalun a Határon Átnyúló Polgármesterek és Egyházi Vezetők Találkozóját. A rendezvény a bizonyíték arra, hogy egy 140 lakosú kistelepülés is tud példát mutatni – jelentette ki a református templomban kezdődő, majd a művelődési házban folytatódó rendezvényen Takács Viktor polgármester.
2020-03-10 |
Mikóháza a zempléni Hegyköz egyik legdinamikusabban fejlődő települése, jelenleg is számtalan pályázat megvalósítása folyik. Gógh Andrással, Mikóháza polgármesterével beszélgettünk.
2020-03-10 |
A turizmus, az egészségügy, valamint a helyi oktatás fejlesztése teszi ki a pálházi önkormányzat nyertes, kivitelezés alatt álló és tervezett pályázatainak jelentős részét.
0:00
0:00
2020-03-10 |
Gondos gazda módjára folytatja a korábban megkezdett munkát Nyékládházán a város tavaly októberben megválasztott új polgármestere - fogalmazott rádióknak Tóth Balázs, aki tőzsgyökeres nyékládházi, ismeri a helyi viszonyokat. Munkáját a tenni akarás, buzgalom és megfontolt építkezés jellemzi. Nagyon jól működő hivatalt örökölt így, pénzügyileg stabil gazdálkodás jellemezte a várost, melyre tud a továbbiakban is támaszkodni. A nyugodt, békés települést egyre több fiatal család választja otthonául, így az utóbbi időben szükségessé vált egy bölcsőde megépítése, kialakítása is.
2020-01-23 |
November 8-án 17 órától tartja alakuló ülését az új miskolci közgyűlés. Itt döntenek majd az alpolgármesterek személyéről, és kiderül az is, kik lesznek a képviselőcsoportok, illetve bizottságok vezetői. Veres Pál polgármester rádiónknak adott csütörtöki interjújában ismét azt hangsúlyozta: szakmai szempontok alapján döntenek a főbb pozíciókról. Miskolc új polgármesterét az MVK Zrt.-nél kialakult válsághelyzetről, a kampány során megfogalmazott célokról és a jövőbeni tervekről is kérdeztük.
2019-11-08 |
Hévízen újraválasztották Papp Gábor polgármestert, akit a Fidesz-KDNP indított a választásokon. A polgármester egyben a Hévízi Református Gyülekezet gondnoka is, azt mondja, a gyülekezeti közösség támogatását már korábban is érezte. Munkáját úgy végzi, hogy mindig tükörbe tudjon nézni, és el tudjon számolni a lelkiismeretével.
2019-10-17 |
Egy évig gondolkozott és imádkozott Fülöp Zsolt, Szentendre megválasztott polgármestere, a Szentendrei Református Gyülekezet presbitere, hogy elfogadja-e az őt jelölő Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület támogatásán túl az ellenzéki pártok támogatását is – végül elfogadta, mert úgy érezte, ez Isten akarta. Vallja, reformátusként feladata, hogy a politikai oldalak mentén gondolkodást meghaladja. Ahogy fogalmaz, az Úr nem párpolitikai szimpátia alapján szereti az embereket. Fülöp Zsolttal, Szentendre megválasztott polgármesterével beszélgetünk.
2019-10-17 |
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt