Az első szabadon választott polgármester, Katona Rezső emlékére állított emléktáblát a sátoraljaújhelyi önkormányzat. A városvezető 1990-ben, a Kereszténydemokrata Néppárt jelöltjeként nyerte meg a választást. Egy helyi vállalat vezérigazgatója volt, a város köztiszteletben álló polgára.
2023-06-09 |
Miskolc egykori polgármesteréről, Hodobay Sándorról nevezték el azt a városfejlesztési programot, amelynek három alap pillére a komplex szemléletű belvárosi tömbfejlesztés, a magántőke bevonása, az épített örökség, és településkép védelme. Ezzel a programmal ikonikus épületek, épülettömbök újúlhatnak meg, felszámolva ezzel a méltatlan állapotokat.
2022-11-25 |
Tíz évvel ezelőtt, 2012. szeptember elején hunyt el Pácin akkori polgármestere, Barati Attila. A hozzá közel álló emberek, a róla elnevezett rendezvénytéren gyűltek össze a településen annak érdekében, hogy közösen idézzék fel azokat az emlékeket, amelyek együtt alkottak kerek, egységes képet az térség ikonikussá vált polgármesteréről.
2022-09-09 |
Mint elmondta, a pandémia miatt hosszúra nyúlt kampány során már számos egyeztetést folytatott a Tokaj-hegyaljai település fejlesztésében lehetségesen szerepet vállaló cégekkel, intézményekkel, szakemberekkel, így gyakorlatilag hosszabb átmenet nélkül kezdhet neki a munkának.
2022-05-14 |
Gazdasági, idegenforgalmi és oktatási kapcsolatok erősítése volt a célja annak az olaszországi magyar delegációnak, amelynek Aros János Sárospatak, valamint Posta György Tokaj polgármestere is tagjai voltak. Aros János elmondta: nagy hasznuk lehet a most felvett kapcsolatoknak.
2021-09-12 |
A projekt keretén belül az egészségügyi dolgozók munkájához szükséges, elhasználódott eszközöket és bútorzatot is kicserélték. A fejlesztés az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül valósult meg. Az uniós támogatás összege több mint 66 millió forint. A részletekről Szilva István polgármestert kérdezzük.
2021-04-25 |
Több mint 8 milliárd forintos fejlesztési csomag érkezik Sátoraljaújhelybe, jelentette be a napokban Wáberer György a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Program megvalósításával megbízott kormánybiztos. A fejlesztésekről Dankó Dénes sátoraljaújhelyi alpolgármestert kérdeztük, akivel az illegális szemétlerakatok felszámolásáról, a tavaszi útfelújításokról és az aktuális járványhelyzetről is beszélget
2021-04-11 |
Vegyes képet mutat az idei esztendő Sárospatakon, hiszen a koronavírus-járvány a város életére, mindennapjaira is komoly hatást gyakorolt, mégis sikerült számos fontos fejlesztést folytatni és lezárni – mondta el az Európa Rádiónak a város polgármestere Aros János. A következő percekben az évet értékelő beszélgetésünket hallhatják.
2020-12-09 |
Miskolcon találkoztak július 28-án a „Kreatív régió- Határtalan Fejlődés Északkelet-Magyarország” gazdasági programban együttműködő négy megyeszékhely elöljárói. Veres Pál Miskolc, dr. Papp László Debrecen, dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza, és Fehér Andor Szolnok alpolgármestere vett részt a tanácskozáson. A találkozó célja, hogy a négy város együttműködve, határozott menetrend szerint tervezze meg a saját és térségük elkövetkező tíz éves fejlesztéseit. Az Innovációs és Technológiai Minisztériumot Nagy Balázs, stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár képviselte.
2020-08-05 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt