A diáklaborját fejlesztheti a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon, részt vesz a Selye János diáklaborhálózat kiépítése című projektben. A program során a diáklaborokkal rendelkező intézmények 7-13. évfolyamos diákok számára biztosítanak helyet és lehetőséget a kutatómunkára, megadva nekik az szükséges szakmai, módszertani és infrastrukturális hátteret.
2023-10-17 |
A Festményvizsgálati Laboratórium 2005 óta foglalkozik festmények természettudományos vizsgálatával a legkorszerűbb elemzéseket és eredményeket biztosító műszerpark segítségével, mely technikai felszereltség egyedülálló és rendkívüli mind hazai, mind Közép- Európai viszonylatban egyaránt. A labor vezetője Végvári Zsófia a neves miskolci művészettörténész, néhai Végvári Lajos és Máger Ágnes festőművész lánya.
2023-02-17 |
Az új rendelet nagyobb hangsúlyt helyez az ivóvízzel összefüggő kockázatok csökkentésére. Ennek hatására, több mindenre kell az jövőben ellenőrizni az ivóvizet laboratóriumi körülmények között.
2023-02-02 |
A döntőben a hagyományos kifejtős feladatok mellett, matematikában váltóverseny, fizikában mérés, kémiában pedig váltóverseny, kísérleti és laborforduló tette izgalmasabbá a tudáspróbát.
2022-02-24 |
A fejlesztésnek köszönhetően felkészültebb, gyakorlottabb orvosok, szakdolgozók kerülnek az egészségügybe. Az orvostanhallgatóknak, szakdolgozóknak az „éles” vizsgálatok előtt lehetőségük van modern szimulációs eszközökön gyakorolni. Ma már szinte minden, a betegellátáshoz szükséges orvosi beavatkozás modellezhető és elsajátítható így.
0:00
0:00
2020-09-30 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt