Harminc éve segíti a borsod vármegyei háziorvosokat a Miskolci Vállalkozó Háziorvosi Rendszert Működtető Egyesülés. Az országban egyedülálló háziorvosi szakmai szervezetet 1993 szeptemberében 100 miskolci háziorvos hozta létre.
2023-09-29 |
A Szegedi Tudományegyetem három orvosa, köztük dr. Pető Zoltán, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztályának vezetője is részt vett a törökországi mentésben.
2023-03-01 |
Egy immunválaszt mérni tudó eljárást, valamint egy készüléket is létrehozott a RoLink Biotechnology Kft. a Pécsi Tudományegyetemmel együttműködésben. A találmány nemcsak a koronavírusok megértéséhez járul hozzá, de a vakcinagyártáshoz és az immunválasz méréséhez is alap.
2023-03-01 |
Dr. Csókay András, világhírű idegsebész professzor volt a vendége a Jót Tenni Jó Alapítvány Krisztus, a tudomány megváltója elnevezésű szabadegyeteme keretében megszervezett előadásnak Tokajban a református templomban.
2023-01-25 |
Az életmentés alapjai, mikor kell és mikor nem kell hívni a mentőket, hogyan lehet eldönteni, hogy a gyermek állapota mennyire súlyos, mit kell mondani a diszpécsernek – ezeket mind tartalmazza az a kézikönyv, amelyet a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány mentőorvosai írtak.
2022-12-09 |
Egész élete szolgálat, az egészségért. Hivatásában, gyógyító munkájában ötvözi a nyugati medicinát a keleti orvoslással. Évekig vezette az Erzsébet Kórház ideggyógyászati osztályát, vállalkozók és a városi önkormányzat segítségével korszerű, XXI. századi fájdalom ambulanciát hozott létre, ahol számos beteg remélheti gyógyulását. Életéről, hivatásáról, szolgálatáról beszélt rádiónknak.
2022-11-12 |
Jelenleg a rehabilitációra szoruló gyerekek 47 %-a neurológiai eredetű, 24 %-uk mozgásszervi, 8 % légúti betegség miatt kap kezelést,, és az égési sérülést szenvedettek rehabilitációja is itt történik. Nemzetközileg elfogadott terápiák mellett speciális magyar módszereket, pl. a Dévény tornát is alkalmazzák. Dr. Nagy Gábor orvosigazgatót, dr. Hauser Péter oktatási-, tudományos-, és kutatási igazgatót, és dr. Zahuczky Katalin osztályvezető főorvost hallják.
2022-09-13 |
Dr. Ablonczy Pálról nevezték el a helyi egészségügyi központot is, amely Bodrogközi Kistérségi Szakellátó Központ helyett immár Dr. Ablonczy Pál Egészségügyi Központ lett. A szobor – a település szülötte, vagyis Czigándi Varga Sándor alkotása – közadakozásból készült el, mintegy 150-en járultak hozzá a költségekhez. A három civil kezdeményező György István, Oláh József és Dr. Fodor Berta volt.
2022-07-07 |
Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke szerint minden egyes felmondott, és így elveszített szakdolgozó az egészségügyi rendszer további ellehetetlenülését idézi elő. Balogh Zoltánnal arról is beszélgettünk, hogy szerinte miért is lenne szükség Magyarországon is egy úgynevezett vezető ápoló tisztségre.
2022-05-18 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt