Internetes közösségi oldalukon napról-napra, egészen karácsonyig bemutatnak egy-egy állatot. Ezzel szeretnének még több „nevelőszülőt” toborozni, és támogatást gyűjteni a kert lakói számára. Mindeközben felhívják a figyelmet a nagyerdei intézményben élő 200 fajra, különösen az európai fajmentő programokban résztvevő veszélyeztetett állatokra.
2021-12-07 |
Aki segíteni szeretne egy szerencsétlen sorsú állaton alighanem ezt a mottót követi. Az örökbefogadott állatok ragaszkodók, hűségesek és hálásak is új gazdáiknak, így mindenképpen jó választást jelentenek a házi kedvencre vágyóknak. Örökbe fogadni nem csak menhelyről lehet, ott vannak az állategészségügyi telepek is. A miskolcin jelenleg nincs altatás, ahhoz azonban, hogy ez így is maradjon segítőkre és persze örökbe fogadókra van szükségük. Szegedi Esztert, a Miskolci Állategészségügyi Telep vezetőjét hallják.
2019-10-11 |
Öt év alatt megduplázódott a külföldre örökbefogadások száma Magyarországról. A KSH adatai szerint tavaly több mint 250 gyermeket vittek el külföldi örökbefogadó szülők Magyarországról – többnyire Olaszországba, Franciaországba, vagy Svédországba.
2019-07-09 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt