Debrecenben az adventi ünnepségek során hagyomány, hogy a város és a történelmi keresztény egyházak vezetői közösen mondanak köszöntőt. Szokás az is, hogy az adventi vasárnapokat különböző kulturális programok színesítik. Idén ezt az „Adventi Ajándék” című sorozatot virtuális formában élvezhették az érdeklődők. A Kölcsey Központban rögzített műsorok a Debreceni Advent facebook oldalán követhetők. Az első alkalmon az 5. Bocskai István Lövészdandár Debreceni Helyőrségi Zenekarának koncertje szólt.
0:00
0:00
2020-12-02 |
Szokás szerint ezeknek az alkalmaknak a református Nagytemplom előtti főtér ad otthont, ahol több ezer ember gyűlik össze a város karácsonyfája körül. Ebben az évben a koronavírus járvány miatt ez a közös ünneplés is új formát öltött és az érdeklődők az online térben, a közösségi felületeken kísérhették figyelemmel a karácsonyi üzeneteket.
2020-12-01 |
Miskolcon is nagy népszerűségnek örvendett a rendezvény, amelyet minden év november második hetében rendeznek meg egy nemzetközi programhoz kapcsolódva. Az idei témák a generációs átadás, az innovációs és a járványhelyzet gazdasági kezelése voltak. A miskolci fiatal vállalkozókat is próbálja segíteni a szövetség régiós képviselete különböző módokon, ennek részleteiről is beszámolt rádiónknak Oszlánczi Réka Észak-Magyarországi régiós elnök.
2020-11-27 |
Online térbe költözik a miskolci adventi vásár is. A kormányzati korlátozások és a város egészségének védelme érdekben Miskolc Önkormányzata úgy döntött, idén nem tartja meg a szokásos adventi vásárt. A városvezetés azonban célul tűzte ki, hogy segít azoknak a miskolci kereskedőknek, kézműveseknek, termelőknek, aki szerettek volna részt venni a vásáron, és így online térbe invitálja a kereskedőket és a vásárlókat egyaránt. Az internetes adventi vásár a tervek szerint november 29-én indul. A részletekről Petruskó Norbert sajtószóvivőt hallják.
2020-11-25 |
A debreceni MODEM-ben november 14-én, szombaton megtartották az intézmény történetének első online kiállításmegnyitóját. Kicsiny Balázs „Időhúzás” című életmű kiállítása mellett pedig most hétvégén Ferenczy Zsolt „Klónia”című tárlata is elérhetővé válik a virtuális térben. Az intézmény egyik erőssége már a tavaszi karantén idején is az online foglalkozások voltak közép-és általános iskolások számára, melyek most folytatódnak.
2020-11-20 |
Csak néhány kurzuson vannak személyes órák a Nyíregyházi Egyetemen, például egy testnevelési órán. Az intézmény gördülékenyen állt át a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben elrendelt online oktatásra. Úgy számolnak, hogy az őszi félév szorgalmi időszakát már így is fejezik be. Arról még nem döntöttek, hogy a vizsgaidőszak is teljesen online lesz-e, vagy lehetőség lesz személyes vizsgáztatásra is. A részletekről Minya Károly oktatási rektorhelyettes számolt be.
2020-11-19 |
A végzős általános iskolások intézményválasztás előtt állnak. A szakközépiskolák, gimnáziumok a megszokott nyílt napok helyett online tájékoztatókkal várják a fiatalokat. Az ország iskolájának nevezett Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma is online nyílt napokat szervez a héten.
2020-11-18 |
Rendhagyó pályaorientációs programmal készül a Miskolci Szakképzési Centrum a nyolcadikos diákok döntésének megsegítésére. A tervek szerint online felvételi előkészítőt indítanak magyar és matematika tantárgyakból. A nyílt napokat is az online térben rendezik meg és Karriertervező kiadvánnyal is készülnek. Kiss Gábort a Miskolci Szakképzési Centrum kancelllárját hallják.
2020-11-14 |
A járvány második hullámában a vírus terjedésének megfékezésére újabb szigorú intézkedéseket vezettek be, egyebek mellett korlátozták a gyülekezést, a rendezvények szervezését. A rendelet szerint a vallási közösségek szertartásai az adott vallási közösség döntése szerint tarthatóak meg; a kormány azt kérte, hogy az általános szabályokat vegyék figyelembe.
2020-11-13 |
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt