1920-ban jelölték ki március első péntekét ökumenikus világ imanapnak, amelyhez 1985-ben Magyarország is csatlakozott. A Tiszántúli Református Egyházkerület Nőszövetsége az idén a járványhelyzet miatt nem tudja hagyományos módon megrendezni az alkalmat. Így arra kéri a nőszövetségeket és a gyülekezeteket, hogy a járványügyi szabályok betartása mellett, ha tudnak, vegyenek részt az imanapon, vagy csendben az otthonaikban imádkozzanak.
2021-03-05 |
A Dorkász Szolgálat Alapítvány munkatársai elindították új, országosan is egyedülálló adománygyűjtő online felületüket. A vásárlók a jotekonyter.hu oldalon, a regisztrációt követően egy webshophoz hasonló jótékonysági piactéren vásárolhatnak használt, ám jó minőségű, dolgokat. A környezettudatos vásárlás mellett az oldal lehetőséget ad a jótékonykodásra is azáltal, hogy a bevétel 100%-a szociális projektek megvalósítását szolgálja. A Dorkász Szolgálat Alapítvány vezetőjét, Kiss Ábel Lukácsot kérdeztük.
2021-02-13 |
Az imanap március első péntekén lesz, melyet minden évben megelőz február elején egy találkozó, ahol a nőszövetségi tagok megismerhetik az adott ország liturgiáját. Az idén a Csendes-óceán déli részén található, 80 szigetből álló ország, Vanuatu állította össze az anyagot.
2021-02-11 |
Kicsit ahhoz lehetne hasonlítani, minthogyha jogsi nélkül küldenénk ki valakit az autópályára - fogalmazott rádiónknak Márföldi István médiaszociológus.
2021-02-09 |
Az oktatás célja, hogy az érdeklődők, a középiskolások és felnőttek lehetőséget kapjanak arra, hogy online bekapcsolódhassanak egy, vagy akár több egyetemi kurzusba is, így ha csak átmenetileg is, de „akademistává” váljanak. A részletekről Prof. Dr. Kaptay György a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottságának elnöke számol be rádiónknak.
2021-02-06 |
A legfontosabb, hogy ismeretlen linken, weboldalon soha semmilyen körülmények között ne adjuk meg személyes adatokat, bankkártyánkkal vagy bankszámlánkkal kapcsolatos információkat. A kiberbűnözés a koronavírus-járvány megjelenésével, a virtuális tér gyakoribb használatával az eddigieknél is nagyobb mértéket öltött és komoly gazdasági-társadalmi problémákat okoz.
2021-01-28 |
Tudják mi az a booktuber? Olyan szenvedélyes olvasó, aki az olvasmányélményeiről youtube videókban számol be, tulajdonképpen könyveket ajánl elolvasásra. Az egyik legismertebb booktuber: a miskolci Venczel-Tóth Evelin korrektor-szerkesztő, bábszínész és a pergamenre hányt szavak youtube csatorna gazdája. Ismerjék meg őt közelebbről, mi indította az olvasásra és a vlogolásra és melyek azok a könyvek, amelyek az elmúlt év kedvencei voltak számára.
2021-01-26 |
A Csokonai Színház „Hamlet” produkciója is bekerült idén a Highlights of Hungary jelöltjei – vagyis 2020 legjobb kreatív teljesítményei – közé. A szavazás február elején indul. A debreceni teátrum ezzel az előadással válaszolt arra a kettős kihívásra, melyet egyrészt a koronavírus-járvány, másrészt a színház történelmi épületének rekonstrukciója támasztott a társulattal szemben. A Highlights of Hungary 2013 óta az első és egyetlen olyan hazai kreatív gyűjtés, amely szakmai alapokon, ám kategóriák nélkül, egy platformon mutatja be a hazai sikereket.
2021-01-24 |
A Törökszentmiklósi Református Egyházközség 300 éves fennállása alkalmából kiállítást szervezett, melynek megnyitója a koronavírus-járvány miatt online zajlott. Szabó József elnök-lelkipásztor köszöntőjében bemutatta a gyülekezet történetét és a kiállítás felépítését. A tárlat állandó jelleggel látogatható. Szirák Sára hangképes beszámolója:
2021-01-13 |
Az idei témák a generációs átadás, az innovációs és a járványhelyzet gazdasági kezelése voltak. A miskolci fiatal vállalkozókat is próbálja segíteni a szövetség régiós képviselete különböző módokon, ennek részleteiről is beszámolt rádiónknak Oszlánczi Réka Észak-Magyarországi régiós elnök.
2020-12-31 |
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt