Online kiállítás keretében tekintheti meg a nagyközönség a XX. Nemzet-közti Magyar Fotószalon legjobb képeit. Öt kategóriában, több mint 1 500 beküldött fotóból választotta ki a Magyar Fotóművészek Világszövetsége a tárlat anyagát, melyet a Miskolci Kulturális Központ facebook oldalán, valamint youtube csatornáján láthatnak.
2021-05-11 |
2020 márciusában egyik pillanatról a másikra kényszerült átállni a magyar oktatási rendszer a távoktatásra. Mind a gyerekeknek, mind a tanároknak komoly kihívásokkal kellett szembenézniük. Egy 2020-ig működő rendszer, digitális platformra való átterelése, főleg az iskolák és pedagógusok számára jelentett komolyabb erőfeszítést, hogy egy pillanatra se engedjék el a diákok és velük együtt a szülők kezét.
2021-04-30 |
Szólj be a popnak! címmel rendez online eseményt a Szólj be a papnak! Rendezvénycsapata, amely során a keresztény könnyűzene útkereséséről beszélgethetnek az érdeklődők a szakemberekkel. A találkozón a tradicionális és az újabb, pop jellegű egyházzene képviselői lesznek jelen. Az eseményre május 3-án este 7 órától kerül sor.
0:00
0:00
2021-04-28 |
Horváth Csongort már kiskamasz kora óta vonzza a média világa. A miskolci fiatalt - elmondása szerint - már általános iskolás kora óta érdekli az újságírás. Napi rendszerességgel nézi az esti híradót, lehetőleg több csatornán, hogy megfigyelje, hol milyen elvek alapján szerkesztik a híreket. Szülőhelye és a hírek szeretete vezérelte akkor is, amikor öt-hat évvel ezelőtt létrehozta a Lillafüred Online című Facebook-oldalt. „Szeretném megmutatni a város igazi arcát, azt, hogy Miskolc már nem az acélváros, hanem egy négy évszakos csoda, ahol bárki megtalálhatja a számítását” – mondta el rádiónknak Horváth Csongor.
2021-04-27 |
Internetes online versmondó versenyt indított a költészet napján két nyíregyházi pedagógus. Ráczné Balla Edit és Gelsi Virág a Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményének a tanárai rádiónknak elmondták, hogy a május 3-áig tartó versenyük nemzetközivé nőtte ki magát, hiszen már a tengerentúlról is neveztek.
0:00
0:00
2021-04-23 |
A Csokonai Színház „Fókuszban: online”- címmel rendezi meg az I. Csokonai színházpedagógiai és színházi nevelési konferenciát  március 29. és április 1. között. Az elektronikus térben zajló szakmai konzultáció célja, hogy kerekasztal-beszélgetéseken, részvételt kínáló online színházi előadásokon és egyéb programokon keresztül vizsgálják és vitassák meg a színházi nevelés, színházpedagógia „online-osítása” során szerzett tapasztalatokat. A szakembereknek a különböző internetes videókommunikációs rendszerekre kellett adaptálniuk a programjaikat, drámás tevékenységeiket, s ez az új helyzet új formák, és új műfajok létrejöttét eredményezte.
0:00
0:00
2021-03-27 |
A debreceni Főnix Rendezvényszervező munkatársai Virágvasárnaptól Húsvét vasárnapig rendhagyó online programsorozattal jelentkeznek. A korábbi hagyományos ünnepi rendezvényeket a járvány miatt idén nem lehet megtartani, ehelyett - kihasználva a virtuális tér kínálta lehetőségeket - hét kisfilmmel, egyházi üzenetekkel, művészeti tartalmakkal segítik az ünnepre való lelki hangolódást. Bódor Edittel, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjével Oláh Ilona beszélgetett.
0:00
0:00
2021-03-27 |
A mozgalom jelenleg is futó kampányában arra buzdítják a lakosságot, hogy környezetükben néhány javaslat megvalósításával – például rovarszálló, méhbölcső vagy rovarbarát kert - segítsék ezeket az élőlényeket. Ha a jelentkezők legalább két feladatnak eleget tesznek és azt fotóval dokumentálva eljuttatják az Ökogyülekezeti mozgalomhoz, jutalmat kaphatnak.
2021-03-25 |
400 tiszántúli lelkipásztor vesz részt a március 16-án kezdődött és 26-áig folyamatosan jelentkező böjti beszélgetéseken az online térben. Az alkalmak egyházmegyénként valósulnak meg, körülbelül 20 fős csoportbontásban. A résztvevők Fekete Károly tiszántúli püspök áhítatát követően megoszthatják tapasztalataikat, beszámolhatnak a személyes, és gyülekezeti életük jelenlegi helyzetéről, majd imaközösségben csendesedhetnek el. Fekete Károly püspök és Tóth-Mihala Veronika lelkipásztor, missziói tanácsos számolnak be a tanulságokról.
2021-03-23 |
A Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskolában problémamentesen elkezdődhetett az online oktatás 1083 tanuló számára. 13 család kérte alsó tagozatos gyermeke felügyeletét, ez azt jelenti, hogy reggel fél 8 és délután fél 5 között 12 beosztott pedagógus foglalkozik a kisdiákokkal.
2021-03-12 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh