Megjelent az Európa Rádió új, telefonos alkalmazása, ami a Tiszáninneni és a Tiszántúli Egyházkerület gondozásában készült el. A telefonos applikáció Android és IOS rendszeren is fut és bárki számára ingyen letölthető.
2023-10-24 |
Az online csalások különböző módszereire figyelmeztet a rendőrség. Az áldozattá válás elkerülésének legjobb módja az, ha ismerjük a legjellemzőbb elkövetési módszereket és a gyanús jeleket felismerve, nem dőlünk be a csalóknak.
2023-10-09 |
A játék online alkalmazás segítségével, de a szabadban lévő pályákon mozogva vezeti be a diákokat a mindennapi pénzügyi ismeretekbe. Miskolcon Pénzfutam pálya a Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola és Óvodában, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium területén, a Gagarin utcai iskola mellett, az Egyetemen, valamint a Népkertben található. A részletekről Brusztné Kunvári Enikő, a Pénziránytű Alapítvány oktatási igazgatóhelyettese számol be.
2023-06-26 |
Mostantól online formában is olvasható az egykori Zemplén című folyóirat. Az Országos Széchenyi Könyvtár, a Sátoraljaújhelyi Önkormányzat, és a fenntartásában működtetett Városi Könyvtár együttműködési megállapodásban rögzítette, hogy magasabb szintre emelik a kultúrához való hozzáférés lehetőségét.
2023-06-15 |
Bármikor lehet áldozata különféle zaklatásnak a gyermekünk. Jöhet ez kívülről, de érkezhet belülről, azaz akár az osztályközösség felől is. Lehet szexuális zaklatás, de lehet kiközösítés is a célja. Mindkettő mély nyomot hagy, ezért nem mindegy, hogy észrevesszük –e, mi szülők, és ha igen, hogyan reagálunk? Dr. Jászai Áronnal a nyíregyházi Áldozatsegítő Központ vezetőjével, áldozatsegítő koordinátorral beszélgetünk eddigi tapsaztalataikról.
2023-03-15 |
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és a hazai könyvtárak szakmai képviseletei között létrejött megállapodás értelmében azok is eleget tehetnek online adatszolgáltatási kötelezettségüknek, akik nem rendelkeznek internet-hozzáféréssel. Ez a lehetőség október 16-án éjfélig áll fenn.
2022-10-14 |
Óriási fejlődésen mentek keresztül az utóbbi években az adathordozók. A CD kora leáldozott, jelenleg a pendriveok a legnépszerűbb adathordozók. A plasztikkártya pedig az új generáció legkedveltebb adathordozója, amely a felhőben tárolja az adatokat, így végtelen mennyiégű információ ráfér –árulta el Szűcs János szakember.
2022-02-24 |
Egyre tudatosabbak vagyunk a webes vásárláskor, de még mindig sok probléma van. Hogy mire figyeljünk oda? – erre keressük a választ a következőkben a szakember segítségével
2021-12-22 |
Internetes közösségi oldalukon napról-napra, egészen karácsonyig bemutatnak egy-egy állatot. Ezzel szeretnének még több „nevelőszülőt” toborozni, és támogatást gyűjteni a kert lakói számára. Mindeközben felhívják a figyelmet a nagyerdei intézményben élő 200 fajra, különösen az európai fajmentő programokban résztvevő veszélyeztetett állatokra.
2021-12-07 |
Online kiállítás keretében tekintheti meg a nagyközönség a XX. Nemzet-közti Magyar Fotószalon legjobb képeit. Öt kategóriában, több mint 1 500 beküldött fotóból választotta ki a Magyar Fotóművészek Világszövetsége a tárlat anyagát, melyet a Miskolci Kulturális Központ facebook oldalán, valamint youtube csatornáján láthatnak.
2021-05-11 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt