A pénzügyi tudás gyakorlati alkalmazását ösztönző Álomból valóság című alkotópályázat és a valós döntési helyzetekre felkészítő verseny közös díjkiosztóját február 6-án, a Pénzmúzeumban tartották. A diákok mellett ezúttal is elismerték a felkészítő tanárokat és díjazták a legaktívabb iskolákat is. A versenyen miskolci iskolák is szép eredményt értek el. A részletekről Brusztné Kunvári Enikő, a Pénziránytű Alapítvány oktatási igazgató-helyettese számolt be.
2024-02-15 |
Meddig és hogyan növekedhet a föld népessége? Ennek milyen hatásai lehetnek a gazdaságra? Valóban Európa lehet az egyetlen csökkenő népességszámú kontinens? Milyen demográfiai változások várhatók a következő évtizedekben? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ a következő beszélgetésben Baksay Gergellyel, a Magyar Nemzeti Bank Közgazdasági elemzésekért és versenyképességért felelős ügyvezető igazgatójával.
2023-08-04 |
A sorozat 4. adásában az ökológiai fenntarthatóságról, a zöld növekedésről beszélgetünk a kiadvány alapján Juhász Katalinnal, a Magyar Nemzeti Bank Fenntartható pénzügyi stratégiai osztályának elemzőjével.
2023-07-28 |
A tudományok a folyamatos fejlődésről szólnak. Bár a kérdések adottak, de a megválaszolásukhoz használt megközelítések változhatnak. Nem jelent kivételt ez alól a közgazdaságtan sem, ami mintha lemaradt volna más területekhez képest.
2023-07-14 |
Júliusban új sorozat indul az Európa Rádióban A Jövő Fenntartható Közgazdaságtana címmel, a Magyar Nemzeti Bank támogatásával. Műsorunkat, péntekenként délelőtt 10 órától sugározzuk.
2023-07-08 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt