Közhely, de sajnos igaz, hogy a mai gyerekeket sokkal jobban elbűvöli a számítástechnika, a virtuális világ, mint a való természet. Tapasztalataival alátámasztja ezt a Nyírerdő Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskolájának vezetője, Petrilláné Bartha Enikő ornitológus is, aki azért évről évre megszervezi évszakos programjaikat.
2023-11-17 |
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal idén is meghirdette a középiskolák 11-12. évfolyamos tanulói számára az „Ifjú tudósok” tudományos vetélkedőt. Magyar irodalom tantárgyból először rendezték meg a versenyt.
2022-07-08 |
A megmérettetésre már tavaly és azt megelőzően is számos fiatal jelentkezett Miskolcról és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből is.
2022-02-09 |
Az elmúlt hétvége a nyelv ünnepe volt Sátoraljaújhelyen.48. alkalommal rendezték meg az „Édes anyanyelvünk” nyelvhasználati verseny országos döntőjét. A járvány miatt a határon túlról idén nem érkeztek versenyzők, 30 hazai diák vett részt a megmérettetésen. A következő összeállítás a verseny első napján megrendezett díszünnepségen készült.
2020-10-20 |
A Magyar Bibliatársulat Alapítvány ismét online bibliaismereti versenyt hirdet, amelyre középiskolások és felnőttek jelentkezését is várják a szervezők. Ez alkalommal A szabadító Isten lesz a téma. A játék öt héten keresztül tart, nem titkolt célja rávenni a fiatalokat arra, hogy minél gyakrabban vegyék kezükbe a Szentírást. A versenyre felekezeti hovatartozástól függetlenül a bibliatarsulat.hu oldalon elérhető űrlap kitöltésével regisztrálhatnak az érdeklődők, május 10-éig.
2020-05-07 |
A Magyar Nyelv Múzeuma és az Anyanyelvápolók Szövetsége hatodik alkalommal hirdette meg versenyét „Anyanyelvi játékok, játékos anyanyelv, Wacha Imre emlékére” címmel. A két szervezet az elnevezéssel a 2018-ban elhunyt nyelvészre, az Anyanyelvápolók Szövetsége elnökségi tagjára, Wacha Imrére emlékezik, aki számára fontos volt anyanyelvünk. Több mint 130 intézmény csapata jelentkezett a mostani megmérettetésre szerte a régióból. Borsod Abaúj Zemplén megyéből, a Felvidékről és Kárpátaljáról is neveztek. A Muravidéken is meghirdették, de onnan sajnos nem jött nevezés- mondta Brézai Zoltán főszervező. Azt hogy miért majd meg kell vizsgálni. A verseny célja, hogy az általános és középiskolás korosztály körében népszerűsítse a magyar nyelvet, az anyanyelvápolást; hogy játszva ismertesse meg a fiatalokkal nyelvünk szépségeit, sokszínűségét. A döntőben, mely Széphalomban volt 4-4 iskola csapata jutott és a református iskolák nagyon szépen szerepeltek.
2020-03-15 |
Otthonunk a Kollégium címmel immár 10. alkalommal szervezték meg vetélkedőjüket a Tiszántúli Református Egyházkerület Nagykönyvtárának munkatársai. A megmérettetés a Református Kollégium Gimnáziuma és a Dóczy Gimnázium 10. évfolyamos diákjainak szól. Február 6-án 13 3 fős csoport vett részt a vetélkedőn, amely több fordulóból állt és sikeres teljesítés után felmentést ad az intézménytörténeti vizsga alól.
2020-02-14 |
A Debreceni Tankerületi Központ által életre hívott Cívis Álom című interaktív és kreatív középiskolai vetélkedőt második alkalommal rendezik meg. A szellemi torna a Debreceni Tankerületi Központ és az Agóra Tudományos Élményközpont közös szervezésében valósul meg. A verseny célja Debrecen tudománytörténeti érdekességeinek feltárása és megismerése, a természettudományos ismeretek népszerűsítése, valamint a város környezettudatos jövőképének formálása. A háromfordulós természettudományos vetélkedőre a Debreceni Tankerületi Központ fenntartásában működő középiskolák diákcsapatai nevezhetnek.
0:00
0:00
2020-02-10 |
A pénzügyek kezelése épp úgy tanulható, mint az élet számos más része. A felnőttkor velejárója, hogy az ember tudatosan és felelősségteljesen bánik a pénzzel. Pont erre igyekszik rávilágítani a 10 éves Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő. A szervezők 300 pedagógus bevonásával készítettek felmérést: arra voltak kíváncsiak, hogy mit gondolnak az általános- és középiskolások pénzkezeléséről és információs forrásaikról.
0:00
0:00
2019-12-03 |
Az országos könyvtári napok keretében, vasárnap is kitárta kapuját a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és városi könyvtár, ahol megválasztották az olvasók királyát és királynőjét, valamint díjazták a könyvtár legfiatalabb és legidősebb, a 93 éves tagját is. A családi vetélkedőn több mint 30 csapat mérte össze tudását, de népi játékok, kézműves foglalkozások, agyagozás és gyöngyfűzés várta az érdeklődőket.
2019-10-08 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt