Szeptemberben indul a második magyar koordinálású projekt a LIFE Éghajlat-politikai alprogram keretében. A Miskolci Egyetemen tartott sajtótájékoztatót az az öt konzorciumi partner, akik kidolgozták, hogy a kazincbarcikai vegyi üzem és a város miként tud közösen az éghajlat és a víz védelmében fellépni. A projekt keretében elkészül Kazincbarcika és az üzem közös alkalmazkodási klímastratégiája, amely a környéken végzett kutatásokon alapszik. Dr. Kaderják Péter – Energia- és klímapolitikáért felelős államtitkárt hallhatják és megkérdeztük a Miskolci Egyetem részéről Prof. Dr. Horváth Zita rektort is a munkaprogram részleteiről.
2020-08-30 |
Geotermikus energiát használ majd közintézményei fűtésére a létavértesi önkormányzat. Aláírták azt a 615 millió forintból megvalósuló beruházást, ami összesen 10 közintézményt érint majd. A fűtéskorszerűsítéssel az önkormányzat évente 40 millió forintot takaríthat meg.
2019-10-04 |
Hetedszer csatlakozott a sárospataki Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola a „Mozdulj a klímáért!” - elnevezésű országos környezetvédelmi akcióhéthez, melyet a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség, valamint a Reflex Környezetvédő Egyesület hirdetett meg.
2019-10-04 |
Egyre többen mondják azt, hogy épp ezért fákat kell ültetni világszerte, hogy elkerüljük a még nagyobb klímakatasztrófát. A myforest.com segítségével akár belőlünk is lehet erdő tulajdonos. A részletekről Gayer Zoltánnal, az egyik alapítóval beszélgettünk.
2019-09-05 |
Napjainkban a klímaváltozás miatt egyre súlyosabb kihívásokkal kell szembenéznünk. Bár vannak elfogadott klímavédelmi és fenntartható energetikai célok, a jelenlegi változások túl lassúak és kisléptékűek ahhoz, hogy az energiarendszer belátható időn belül fenntarthatóvá váljon.
2019-08-30 |
Modern világunkban a technika egyre gyorsuló fejlődésének köszönhetően a légkondicionáló mára otthonainkban is egyre gyakrabban megtalálható. A klímaberendezések működésének elvéről, hatásáról kérdeztük Géczi Istvánt, az Abaúj-Zemplén Értékeiért Közhasznú Egyesület titkárát.
0:00
0:00
2019-06-24 |
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt