A DSZC a legfontosabb partnerekkel - mára már több mint tíz gazdasági szereplővel - stratégiai együttműködési megállapodást is kötött. A közös munka már a pályaorientációnál megmutatkozik, de a cégek a gyakorlati helyek biztosításában, a tananyagok kidolgozásában és akár az oktatók továbbképzésében is szerepet vállalnak.
2022-03-11 |
Vannak olyan középiskolák, ahol a szeptembertől induló képzésekre követelmény a központi írásbeli felvételi vizsga. Január 22-én országszerte félezernél is több helyszínen 73 ezer felvételiző teljesítette ezt a vizsgát, a legtöbben, 58 ezren kilencedik évfolyamra jelentkeztek. A Debreceni Szakképzési Centrum 11 iskolájából kettő írja elő ezt a feltételt, a Mechwart és a Bethlen. Ebben a két intézményben viszont minden képzéshez szükséges a központi írásbeli.
2022-01-28 |
A Debreceni Szakképzési Centrum a piaci igényekhez igazítja oktatási struktúráját. Olyan szakmákat adnak a fiatalok kezébe, melyekre a munkaerőpiacnak ténylegesen szüksége van. Ehhez nélkülözhetetlen a jó és folyamatos kapcsolat a gazdaság szereplőivel, hogy időben tudjanak lépni, és elegendő, megfelelő tudású szakembert tudjanak képezni. Hatványozottan igaz ez Debrecen legnagyobb beruházásánál.
2022-01-14 |
A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának nyári táborát idén ismét személyes jelenléttel rendezhetik meg. A szakemberek a vírushelyzet miatt majd augusztusban fogadnak 100, a téma és a kutatás iránt érdeklődő középiskolás diákot. A fiatalok a 6 napos táborban témavezető tanárokkal és phd hallgatókkal kutatnak, közben megismerkednek a karral, a legvégén pedig egy konferencián mutathatják be munkájukat.
A munkaadók, kisebb-nagyobb vállalatok, cégek részéről óriási az igény a piacképes végzettséggel rendelkező szakemberek iránt, és köztudott, hogy egy jó szakma biztos megélhetést kínál. Ezért a DSZC képzései azoknak az érettségizett fiataloknak is jó lehetőséget kínálnak, akik most nem kerültek be egyetemre, főiskolára.
2020-08-16 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola