„Én jó helyre születtem” – így fogalmazott azon hallgatók egyike, aki Svájcból, egy Bázeli székhelyű egyetemről érkezett Nyíregyházára. A hallgatók és oktatók egy csoportjának célja ugyanis az volt, hogy közelebbről is megismerjék a mélyszegénységben élők, az ukrán menekültek és a hajléktalanok szociális ellátásának magyarországi rendszerét.
2023-07-21 |
Így szól a kezdeményezés leírása a facebook Charitart csoportjában. Szociális munkások részvételével mélyszegénységben élő gyereke rajzaiból készítettnek képeslapokat, és A3-as nyomatokat. Aki szeretné támogatni ezeket a gyermekeket, vehet a műveikből! Így kerülhet szegény, de igyekvő, jó tanuló gyerekek tányérjába meleg vasárnapi ebéd, a hátukra új iskolatáska vagy a lábukra új cipő, de így juthatnak el olyan helyekre is, ahová egyébként sohasem tudnának, például egy budapesti kirándulásra vagy egy miskolci focimeccsre.
2020-09-23 |
Galamb Alex ma már egy neves cukrászda megbecsült dolgozója, sőt most veszi igazán hasznát mesterségének. A Gyermekvárosban sok segítséget megkapott ahhoz, hogy elérje álmait és tanulhasson. Felvették a Debreczeni Márton Szakközépiskolába és itt kezdődött el minden egy versennyel. Részt vehetett a pékszakma kiváló tanulója országos versenyen, Nagykőrösön. Negyedik lett, és megkapta az emelt szintű bizonyítványát is.
2020-05-14 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola