Az Országos Református Cigánymisszió a lelkipásztori hivatás évéhez kapcsolódóan rajzpályázatot hirdetett „Az én lelkipásztorom”- címmel. A feladat, hogy úgy jelenítsék meg a lelkészüket, ahogyan ők látják. A rajzokat két korcsoportban lehet beküldeni augusztus 10-ig és augusztus 24-én már át is vehetik elismeréseiket a díjazottak. Ignácz Andrea szociológust, a Cigánymisszió munkatársát, a HEKS által támogatott gyülekezeti programok koordinátorát hallják.
0:00
0:00
2023-06-27 |
Számítógépet csak az utómunkához használt. Az ősszel megjelenő új diafilm a 100 éve született Bálint Ágnes most megjelenő meseregényének egy fejezetét dolgozza fel. De mit gondol Szimonidész Hajnalka a diavetítésről? Van-e szükség rá 2022-ben? Ezekről is beszélgetünk az alkotóval.
2022-08-23 |
Az alkotásokat „Az én könyvem, az én könyvtáram" elnevezésű rajzpályázatra küldték be az általános iskolások. Borsod megye valamennyi településéről érkeztek alkotások , összesen 250 kisdiák rajzolta le az általa legszebb könyv egyik részletét.
2022-04-15 |
A miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára „Az én könyvem, az én könyvtáram” címmel megyei rajzpályázatot hirdet általános iskolások számára. Pályázni bármilyen könyvtári témájú, vagy a könyveknek köszönhető olvasmányélmény megjelenítésével lehet március 31–ig.
2022-03-13 |
Az alkotásokon sokszor visszaköszönt a Báthoryakhoz köthető sárkány, sárkányfog motívum is – és végülis ez volt a cél, hogy a gyerekek jobban megismerjék szűkebb hazájuk, a nyírség, Nyírbátor történelmét, múltját.
2022-02-10 |
Magyarországon már 1930-ban tömegével jelentek meg a képregények, de az igazi aranykora az 1960-as 70-es években volt, amikor hetente legalább kétmillió emberhez jutottak el képregények - mondja Kertész Sándor újságíró, szakíró a magyar képregény történetének kutatója.
2021-09-28 |
Magyarország legfontosabb kultúrtörténeti helyszíneinek megrajzolására készül egy sárospataki öregdiák, Szoboszlay András. A gyakran Budapest rajzolójaként is emlegetett művész az ismert egykori sárospataki teológiaprofesszor, Újszászy Kálmán unokája, egyebek mellett egykor a nagyapja könyvéhez készített képeket is újra rajzolná mai szemmel. A következő interjú elején arról mesél, hogy milyen módon hatottak az életére a sárospataki évek.
2021-07-02 |
A Miskolc-Komlóstetői Református Általános Iskola idén is meghirdette a „Magyar vagyok…Határtalanul” elnevezésű rajzpályázatát: 233 alkotás érkezett, ebből 15 határainkon kívülről. A rajzpályázat 24 évvel ezelőtt indult az1848-as forradalom és szabadságharc emlékére. A beérkezett és dijazott alkotásokat junius 30-ig tekinthetők meg a Művészetek Házában. A kiállitásmegnyitón készült összeállításunkat hallhatják.
2021-06-12 |
Így szól a kezdeményezés leírása a facebook Charitart csoportjában. Szociális munkások részvételével mélyszegénységben élő gyereke rajzaiból készítettnek képeslapokat, és A3-as nyomatokat. Aki szeretné támogatni ezeket a gyermekeket, vehet a műveikből! Így kerülhet szegény, de igyekvő, jó tanuló gyerekek tányérjába meleg vasárnapi ebéd, a hátukra új iskolatáska vagy a lábukra új cipő, de így juthatnak el olyan helyekre is, ahová egyébként sohasem tudnának, például egy budapesti kirándulásra vagy egy miskolci focimeccsre.
2020-09-23 |
Tondora Judit szabadúszó grafikus és illusztrátor. Készít könyvillusztrációkat, címlapokat, játékillusztrációkat és plakátokat is. Mostanság azonban egyre inkább főállású képregényrajzoló, hiszen évek óta dolgozik folyamatosan amerikai kiadóknak. Hogy hogyan indult el a pályán, hogy érhetett el ekkora sikereket és milyen tervei, álmai vannak még szakmai téren, erről is beszélgetünk a következőkben.
2019-12-24 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt