Jó példát mutatni a szegénységből való kilépésre, elsősorban a pék és a cukrász mesterség által. Ez a legfőbb célja a Sütni Jó Alapítványnak, amely a Borsod vármegyei Hernádnémetiben segíti a hátrányos helyzetű gyerekeket.
2023-03-23 |
A kezdeményezés a Mátészalkai Sütőipari Kft-től indult, ők a pékszakmát szerették volna népszerűsíteni a gyerekek körében, de időközben kitört a háború. Ezért úgy döntöttek, ne csak a sütésben résztvevő diákok kóstolhassák meg az általuk készített péksüteményeket, hanem felajánlják azt jótékony célra. A részletekről Szabó Mónika, a mátészalkai családi vállalkozás egyik tulajdonosa mesélt.
2022-03-31 |
A következő két évben eltűnhet a magyar piacról a sütőipari vállalatok majdnem fele, miközben növekedni fog a nagyüzemek súlya. A pékek tapasztalata szerint a kereskedők tudomásul veszik, hogy növelni kell a pékáruk árát-olvashattuk a Napi.hu tavaly év végi cikkében. Ismertté vált a kormány intézkedése, miszerint a finomliszt árát tavaly októberi áron maximalizálják. Hogyan érinti ez a pékségeket?
2022-01-19 |
Galamb Alex álma megvalósulni látszik, ugyanis a Sütni jó! most már alapítványi formában működik, ami több lehetőséget biztosít a program és ezen keresztül a hátrányos helyzetű gyerekek számára.
2021-08-14 |
A nehézsorsú roma családból származó huszonkét éves hernádnémeti pék a miskolci gyermekvárosban nevelkedett, aki szülőfalujában szeretne saját pékséget nyitni. Az igazi példaképnek számító borsodi Galamb Alex igyekszik másokon is segíteni. Egykori alma materébe, a Debreczeni Márton szakközépiskolába vitte el most közel egytucat tanítványát.
2020-10-17 |
A járvány miatti intézkedések alatt szabadságon lévő Galamb Alex szerette volna valahogyan lefoglalni a Hernádnémetiben élő hátrányos helyzetű gyerekeket, hiszen nekik sem működött az iskola és az óvoda. Így hívta el a sütőszakkörbe őket. Első körben a 6 és 16 év közöttieket invitálta meg a saját háza konyhájában kialakított sütödébe.
0:00
0:00
2020-06-19 |
Galamb Alex ma már egy neves cukrászda megbecsült dolgozója, sőt most veszi igazán hasznát mesterségének. A Gyermekvárosban sok segítséget megkapott ahhoz, hogy elérje álmait és tanulhasson. Felvették a Debreczeni Márton Szakközépiskolába és itt kezdődött el minden egy versennyel. Részt vehetett a pékszakma kiváló tanulója országos versenyen, Nagykőrösön. Negyedik lett, és megkapta az emelt szintű bizonyítványát is.
2020-05-14 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola