A nehézsorsú roma családból származó huszonkét éves hernádnémeti pék a miskolci gyermekvárosban nevelkedett, aki szülőfalujában szeretne saját pékséget nyitni. Az igazi példaképnek számító borsodi Galamb Alex igyekszik másokon is segíteni. Egykori alma materébe, a Debreczeni Márton szakközépiskolába vitte el most közel egytucat tanítványát.
2020-10-17 |
A járvány miatti intézkedések alatt szabadságon lévő Galamb Alex szerette volna valahogyan lefoglalni a Hernádnémetiben élő hátrányos helyzetű gyerekeket, hiszen nekik sem működött az iskola és az óvoda. Így hívta el a sütőszakkörbe őket. Első körben a 6 és 16 év közöttieket invitálta meg a saját háza konyhájában kialakított sütödébe.
0:00
0:00
2020-06-19 |
Galamb Alex ma már egy neves cukrászda megbecsült dolgozója, sőt most veszi igazán hasznát mesterségének. A Gyermekvárosban sok segítséget megkapott ahhoz, hogy elérje álmait és tanulhasson. Felvették a Debreczeni Márton Szakközépiskolába és itt kezdődött el minden egy versennyel. Részt vehetett a pékszakma kiváló tanulója országos versenyen, Nagykőrösön. Negyedik lett, és megkapta az emelt szintű bizonyítványát is.
2020-05-14 |
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt