A rendelőben nem csupán az állatorvosi munkába pillanthattak be a gyerekek, hanem a kutya vizsgálat mellett röntgenfelvételt, és még négy hetes kismacska etetését is láthattak az apróságok. A látogatás célja az volt, hogy megmutassák a gyermekeknek mi is a szerepe egy gondoskodó gazdának az állatok életében.
2023-10-09 |
A Dóczyba látogattak a világbajnok női kardcsapat tagjai, ugyanis a Magyar Vívó Szövetség egy új kezdeményezést indított 2023 szeptemberétől a Suli Vívó programban résztvevő iskolákban.
2023-09-16 |
„Én jó helyre születtem” – így fogalmazott azon hallgatók egyike, aki Svájcból, egy Bázeli székhelyű egyetemről érkezett Nyíregyházára. A hallgatók és oktatók egy csoportjának célja ugyanis az volt, hogy közelebbről is megismerjék a mélyszegénységben élők, az ukrán menekültek és a hajléktalanok szociális ellátásának magyarországi rendszerét.
2023-07-21 |
A pápa találkozik majd nem csak a katolikus egyház helyi vezetőivel, de más egyházak püspökeivel is. De vajon miért jön Ferenc pápa hazánkba? Máté-Tóth Andrással beszélgetünk.
2023-03-08 |
Hollandiai apeldoorni testvériskolájukból érkezett egy négytagú látogatói delegáció Sárospatakra, a Vay Miklós Református Technikumba, Szakképző Iskolába és Diákotthonba. Dr. Téglás Zsolt a vendéglátó intézmény igazgatója a találkozón az Európa Rádiónak elmondta: már régi a kapcsolat a két iskola között. A keresztyén értékrend mellett közös kapcsolódási pont a javarészt hasonló képzési paletta is.
2022-11-10 |
Az utazást a hálózat fennállásának 10. évfordulója kapcsán szervezték. A résztvevők a pápai fogadáson is jelen lehettek. Mózes Áront, a Wáli István Református Cigány Szakkollégium igazgatóját kérdeztük.
2021-10-22 |
Az idén 10 éves Keresztény Roma Szakkollégiumok Hálózata újabb kiemelkedő programra készül. A jubileumot már eddig is több nagy rendezvénnyel tették emlékezetessé, e sorozat folytatásaként Rómába, a Vatikánba látogat a hálózat delegációja.
2021-10-07 |
A könyvek képek és szemtanúk emlékei alapján örökíti meg II. János Pál pápa debreceni látogatását.
2021-08-19 |
A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye és a debreceni Szent Anna Főplébánia szoborállítással és három napos –augusztus 16-18-ig tartó – programsorozattal emlékezik a látogatásra. Az eseményekhez csatlakozik a Tiszántúli Református Egyházkerület Püspöki Hivatala is.
2021-08-17 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt