Miskolc környékén a Vadna-tó, Mályi-tó, Nyéki-tó, Muhi tó és a Tiszabábolnai holtág várja a fürdőzőket. Ezeket a strandokat már ellenőrizte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya.
2022-06-30 |
Horgászvizsgáztatás, területi horgászengedélyek elektronikus úton történő értékesítése, vizek állapotának ellenőrzése, megelőző és kárelhárítási feladatok - csak néhány azon teendők közül amelyekkel ezekben a hetekben foglalkozik a Magyar Országos Horgász Szövetség borsod megyei szervezete.
2022-02-18 |
Így egy újabb tó került az egyesület kezelésébe a horgászok nagy örömére. A rekultivációt követően remélhetőleg, már nyáron birtokba vehetik új területüket a horgászok. A már meglévő tavakban pedig haltelepítést végeztek. Hat tonna háromnyaras pontyot osztottak el a Csorba-tó és Házgyári-tó vizében. A részletekről Juhász Zoltán, a Nagy Borsodi Horgászegyesület alelnöke számol be.
2021-03-19 |
A nagy melegben jól esik egy kis hűsölés a víz közelében. De nem mindegy, hogy milyen minőségű vízben mártózunk meg. Ezért a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya folyamatosan ellenőrzi a strandok, beltéri fürdőhelyek és a természetes, erre kijelölt fürdőhelyek partszakaszait, mind barterológiai mind kémiai szempontból. Hogy megyénkben mely fürdőhelyeket és hogyan vizsgálja a hatóság, arról dr. Asztalos Ágnessel, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának főosztály vezetőjével, Póczos Nikolett beszélgetett.
2019-08-22 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt