A nyári szezon végét követően is nyitva marad a miskolci Selyemréti Strandfürdő. Ezt Veres Pál polgármester jelentette be a közösségi oldalán. A borsodi vármegyeszékhely számára kiemelt jelentőséggel bír a fürdő, hiszen nemcsak a strandolni vágyóknak fontos, az úszásoktatásban is nagy szerepe van, illetve turisztikai szerepe is meghatározó.
2023-09-05 |
Amíg tavaly még csak 120 ezer vendéget fogadtak a sóstói strandok, az idei nyáron már több mint 190 ezren váltottak jegyet a fürdőkben. A látogatószám emelkedése annak köszönhető, hogy ezen a nyáron már semmilyen korlátozás nem volt érvényben és az időjárás is kedvezett a strandszezonnak.
2022-09-12 |
Miskolc környékén a Vadna-tó, Mályi-tó, Nyéki-tó, Muhi tó és a Tiszabábolnai holtág várja a fürdőzőket. Ezeket a strandokat már ellenőrizte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya.
2022-06-30 |
Április 15-től újra megnyitja kapuit az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő Miskolctapolcán. A fürdőt a karácsonyi ünnepeket követően zárták be, az eltelt időszakban karbantartási munkálatokat végeztek a komplexumban.
2022-04-07 |
A tavaly átadott új nagyerdei szabadtéri strand jelentősen hozzájárult az Aquaticum népszerűségéhez és elismertségéhez. A fejlesztésnek köszönhetően már több hazai és nemzetközi díjat is átvehettek – értékelt Fazekas Lajos, az Aquaticum Debrecen Kft. ügyvezető igazgatója.
2021-07-30 |
Megnyílt a Miskolc-Tapolcai Ellipsum Élmény- és Strandfürdő, amely 12 milliárd 700 millió forintos vissza nem térítendő kormányzati támogatásból valósult meg.
2021-06-15 |
Számtalan színvonalas szolgáltatás várja majd a fürdőzni vágyókat. Az országban egyedülálló módon sárkányok hátán vagy víz alatti világba utazhatunk a virtuális csúszdán, amelynek különlegessége, hogy egy VR szemüveget használva fogunk bele a virtuális utazásba. Ezenkívül saját cukrászdája is lesz az élménykomplexumnak. Egy nyereményjátékot is hirdettek, aminek a nyertesei június 11-én, a "premiert" megelőző napon léphetnek majd be elsőként az élményfürdőbe – mondta el Németh Judit a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője.
2021-06-01 |
Lezárult a tervpályázat, amit az önkormányzat írt ki a debreceni Aquaticum Mediterrán Élményfürdő és hozzá kapcsolódóan a régi uszoda attrakciófejlesztésére. Három pályamű érkezett be, közülük a nagyerdei strandot is megálmodó Bordás Péter, a Bord Építész Stúdió Kft. terveit választotta a legjobbnak a bíráló bizottság. Így várhatóan ezek alapján újulhat meg a két egység 2024-re, állami támogatással, a Kisfaludy Program keretében.
2021-04-15 |
Három és félmilliárd forintból teljesen megújul, valamint tovább bővül a sárospataki Végardó Fürdő – jelentették be egy online sajtótájékoztató keretében. Dr. Hörcsik Richárd a térség országgyűlési képviselője ezen kiemelte: utoljára 2009-ben sikerült nagyobb léptékű fejlesztést végrehajtani a város önkormányzatának legnagyobb bevételt hozó létesítményén, akkor ő volt a polgármester is.
2020-12-11 |
A szervezet Debrecenben tartotta őszi közgyűlését, amelyen az is elhangzott, hogy szükség van a támogatásokra ahhoz, hogy a munkahelyek megmaradjanak. Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese ismertette a jelenlegi helyzetet.
2020-09-25 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt