Negatív vízállásrekord dőlt 2022-ben a Tisza és mellékfolyóinak Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei szakaszán. Előfordult, hogy annyira alacsony volt a folyó vízszintje, hogy akár gyalogszerrel is át lehetett volna gázolni rajta.
2023-01-15 |
A vízügyi szakemberek Vásárosnamény mellett a hulladékmentesítő géplánc által kiterelt több száz tonna szemetet éjjel-nappal, megállás nélkül markolókkal szedték ki és teherautókkal szállították el. Siklós Gabriellát az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivőjét hallják.
2021-02-13 |
A PET Kupa szervezői az elsősorban a kárpátaljai területekről származó – főleg műanyag – palackokat és más kidobott használati tárgyakat gyűjtötték ki erre a célra átalakított hajójukkal, a Peti-vel.
2021-01-31 |
Magyarország határait több száz kilométeren folyók, vízfolyások adják. A városi legendák szerint a trianoni határ meghúzásnál volt jelentősége a folyók kategorizálásának, például, hogy egy folyó hajóható-e vagy sem. A részletekről Timár Gáborral, az ELTE Geofizikai Tanszékének vezetőjét kérdeztük.
2020-08-30 |
37 magyarországi folyó van kiszáradófélben, úgy, hogy hat éve még egy sem volt. Magyarországon is be kellett vezetni az időszakos víztest fogalmát, amely eddig a mediterrán vidékeken ismert volt ugyan, de itthon nem. Lukács Balázs András, a Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpontjának tudományos főmunkatársa azt mondja, a sivatagosodási folyamat mérsékelhető, megállítható, ehhez a szaktudás meg van itthon, a politikai akaraton múlik, hogy sikerül-e.
2020-06-13 |
A nagy melegben jól esik egy kis hűsölés a víz közelében. De nem mindegy, hogy milyen minőségű vízben mártózunk meg. Ezért a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya folyamatosan ellenőrzi a strandok, beltéri fürdőhelyek és a természetes, erre kijelölt fürdőhelyek partszakaszait, mind barterológiai mind kémiai szempontból. Hogy megyénkben mely fürdőhelyeket és hogyan vizsgálja a hatóság, arról dr. Asztalos Ágnessel, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának főosztály vezetőjével, Póczos Nikolett beszélgetett.
2019-08-22 |
Néhány napon belül megkezdheti a próbaidőszakot a dunai vízimentésben az a sürgősségi mentőhajó, amely ugyan szolgálatban nem volt, de mégis részt vett a mentésben május 29-én, amikor felborult majd elsüllyedt a Hableány kishajó.
2019-06-13 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt