A nyári hőség igencsak megviseli az emberi szervezetet, ilyenkor például megnő a hirtelen szívhalál kockázata, ami hazánkban évente 27 ezer ember halálát okozza.
2023-07-12 |
Megkezdeni az újraélesztést, megkeresni a közelben egy defibrillátort, közben hívni a 112-őt – ez így együtt nagy eséllyel mentheti meg annak életét, aki hirtelen esik össze akár az utcán, akár egy bevásárlóközpontban, rendezvényen, vagy bárhol. Nyíregyházán már legalább 60 ilyen életmentő készülék van, iskolákban, piacokon, az Állatparkban de még a Bíróságon is. Csikós Péter mentőtisztet, egészségügyi rendszer szakértőt halljuk.
2022-11-03 |
Egész napra megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a sárospataki mentőállomás az újraélesztés világnapja alkalmából. A bemutatók sokakat vonzottak az állomásra, főleg a város általános- és középiskoláinak diákjai jelentek meg nagyobb számban az eseményen. A mentőtisztek, - ápolók és mentősofőrök elsősorban azt igyekeztek bemutatni, hogyan is zajlik le egy utcán rosszul lett ember újraélesztése, mit kell tennie annak, aki eszméletlen, életfunkciókat nem produkáló emberrel találkozik.
2019-10-20 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt