A program célja a fenntartható fejlődést szem előtt tartó, környezettudatos magatartásforma megalapozása a gyermekeknél, a környezetvédelem, a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás területén.
2023-05-01 |
A különleges létesítményt a PET Kupa álmodta meg, amit az egyebek mellett kompok és hajók felújításával is foglalkozó Bamli Művek szakemberei, valamint sok önkéntes és szakember épített meg, valamint állított össze. A vízi jármű a jövőben a műanyag hulladék újrahasznosításának körforgását bemutató szemléletformáló eszközként működik tovább.
2022-11-08 |
A program célja, hogy a használt, fáradt olaj ne a lefolyóba kerüljön, hanem a szelektív gyűjtőedényekbe. A most kihelyezett tartályokba PET palackban vagy befőttes üvegben lehet majd elhelyezni a fáradt olajat.
2022-04-22 |
2021 októberében két éves lett a Miskolci Újrahasználati Központ. A lakosság körében nagy népszerűségnek örvendő centrumban, eddig 40 600 darabnál is több tárgyat, például vázát, kanapét és számos más bútort mentettek meg a hulladékká válástól.
2021-11-03 |
Van aki a balkonládájába, más a fóliasátrába használja fel a növényei táplálásához, van aki a komposztba rakja, de számos egyéb házi praktika van még, amely a kávézacchoz kötődik, például állítólag a hűtőszekrény szagtalanítására is jól használható. A kávézacc újrahasznosító kezdeményezést a Morgen reggeliző, kávézó hely tulajdonosai indították el, Hargitai Istvánt kérdezzük a részletekről.
2020-03-11 |
Az Európai Unió elfogadta az egyszer használatos műanyagok betiltásáról szóló jogszabályt. Ennek értelmében 2021-től megtiltják az olyan eldobható műanyag termékek használatát a tagállamokban, amelyek alternatív termékekkel helyettesíthetők.
2019-12-31 |
Új funkciót kaphatnak a háztartási hulladékok, sőt műalkotásokká is válhatnak. Jól tudják ezt, a paverpol textilszobrászati technika képviselői. Most, a Miskolcra érkező vándorkiállításon mutatják be, hogyan konzerválhatóak az emlékek úgy, hogy közben műalkotásokká váljanak.
2019-06-11 |
A világ csaknem 7,5 milliárd lakója átlagosan 50 kilogramm/fő papírt használ el évente. A legjobb megoldás az lenne, ha tényleg csak a valóban fontos dolgokhoz használnánk a lehető legminimálisabb mennyiségben, és amit lehet, azt újra is hasznosítanánk.
2019-05-28 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt