Van aki a balkonládájába, más a fóliasátrába használja fel a növényei táplálásához, van aki a komposztba rakja, de számos egyéb házi praktika van még, amely a kávézacchoz kötődik, például állítólag a hűtőszekrény szagtalanítására is jól használható. A kávézacc újrahasznosító kezdeményezést a Morgen reggeliző, kávézó hely tulajdonosai indították el, Hargitai Istvánt kérdezzük a részletekről.
2020-03-11 |
Az Európai Unió elfogadta az egyszer használatos műanyagok betiltásáról szóló jogszabályt. Ennek értelmében 2021-től megtiltják az olyan eldobható műanyag termékek használatát a tagállamokban, amelyek alternatív termékekkel helyettesíthetők.
2019-12-31 |
Új funkciót kaphatnak a háztartási hulladékok, sőt műalkotásokká is válhatnak. Jól tudják ezt, a paverpol textilszobrászati technika képviselői. Most, a Miskolcra érkező vándorkiállításon mutatják be, hogyan konzerválhatóak az emlékek úgy, hogy közben műalkotásokká váljanak.
2019-06-11 |
A világ csaknem 7,5 milliárd lakója átlagosan 50 kilogramm/fő papírt használ el évente. A legjobb megoldás az lenne, ha tényleg csak a valóban fontos dolgokhoz használnánk a lehető legminimálisabb mennyiségben, és amit lehet, azt újra is hasznosítanánk.
2019-05-28 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt