Már akár azzal is, ha megpróbálunk a lehető legtöbb dolgot egy helyen beszerezni, hogy minél kevesebbet kelljen közlekednünk a városban. Miskolcon erre kiválóan alkalmasak a piacok, ahol akár helyi termelőtől is vásárolhatunk. Sőt az ünnep során környezettudatos locsolóbulit is lehet tartani jó idő esetén a szabadban akár Jávorkúton, akár valamelyik nagyobb terén a Borsodi vármegyeszékhelynek. Vadovics Edinát, a Greendependent Intézet ügyvezető igazgatóját hallják.
0:00
0:00
2023-04-04 |
10 éves a PET Kupa környezetvédelmi akció, amelynek célja élő vizeink védelme, a vízi sportok népszerűsítése és a közösségépítés. Idén nyáron is vízre szállnak a PET kalózok és az önkéntesek, hogy megtisztítsák a Felső-Tiszát, a Tisza- tavat és a Bodrogot a műanyagoktól. Bódiszné Hajnal Alíz PET Kupa önkéntessel és helyi koordinátorral az idei versenyről, az akció során kialakult nemzetközi együttműködésről, és az ennek nyomán megvalósuló oktatási projektekről beszélgetünk.
2022-02-16 |
A parókián és a gyülekezeti házban környezetbarát tisztítószereket használnak, a parókia kertjében vegyszermentesen termelnek zöldségeket, a templomuk tornya pedig bagoly barát hely. A jövőben pedig a Tisza parton, zenés áhítatokat szeretnének tartani. A részletekről Kovács-Tusa Ádám Máté a Tiszakeszi Református Egyházközség ökogyülekezeti referensét kérdeztük.
2021-11-04 |
2021 októberében két éves lett a Miskolci Újrahasználati Központ. A lakosság körében nagy népszerűségnek örvendő centrumban, eddig 40 600 darabnál is több tárgyat, például vázát, kanapét és számos más bútort mentettek meg a hulladékká válástól.
2021-11-03 |
Az ország talán legismertebb civil környezetvédelmi és szemléletformáló mozgalmának versenyző csapatai a sárospataki-várral szemközti fövenyről kezdték meg vasárnapig tartó útjukat Bodrogkeresztúrig.
2021-09-12 |
A Civaqua Debrecen legnagyobb környezetvédelmi programja, megoldás arra a több évtizedes problémára, hogy a környék erdeit, tavait stabil vízutánpótlással lássák el. Ehhez kapcsolódóan - hogy a város lakóit is bevonják a tervezésbe - „A mi Civaquánk” címmel ötletpályázatot írt ki a Future of Debrecen mozgalom. A projekt és a felhívás részleteiről a Vekeri-tónál tartottak tájékoztatót
0:00
0:00
2021-05-15 |
Mindezek ellenére aktív évet zár a társaság. Elindították többek között a Csere-bere csoportot, amely ma már 30 ezer tagot számlál. Nagyné Pálfi Zsuzsanna főkoordinátort kérdeztük.
2021-01-02 |
Az ipari méretű napenergia-termelők adták a magyarországi áramtermelés több mint 26 százalékát október 4-én, a déli csúcsidőszak negyedórájában, és ezzel új termelési rekordot állítottak fel, a korábbi április 16-án 22 százalék volt – közölte a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.
2020-10-15 |
A koronavírus járvány miatti csökkentett létszámmal is 8 tonna hulladéktól szabadították meg az idei, sorban a nyolcadik PET Kupa résztvevői a Tiszát. A Záhonytól Rakamazig tartó 70-80 kilométeres szakaszt egy pihenőnappal megtoldva öt nap alatt tette meg a 11 darab, pet palackok felhasználásával készült hajó és mintegy 160 résztvevő.
2020-08-12 |
1974 óta minden év június 5-én megtartják az ENSZ által létrehozott Környezetvédelmi Világnapot, melynek célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a környezettudatosság fontosságára. Az évek során az esemény a nyilvános tájékoztatás globális platformjává vált, amelyet széles körben – több mint 100 országban – ünnepelnek.
2020-06-05 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt