A Civaqua Debrecen legnagyobb környezetvédelmi programja, megoldás arra a több évtizedes problémára, hogy a környék erdeit, tavait stabil vízutánpótlással lássák el. Ehhez kapcsolódóan - hogy a város lakóit is bevonják a tervezésbe - „A mi Civaquánk” címmel ötletpályázatot írt ki a Future of Debrecen mozgalom. A projekt és a felhívás részleteiről a Vekeri-tónál tartottak tájékoztatót
0:00
0:00
2021-05-15 |
Mindezek ellenére aktív évet zár a társaság. Elindították többek között a Csere-bere csoportot, amely ma már 30 ezer tagot számlál. Nagyné Pálfi Zsuzsanna főkoordinátort kérdeztük.
2021-01-02 |
Az ipari méretű napenergia-termelők adták a magyarországi áramtermelés több mint 26 százalékát október 4-én, a déli csúcsidőszak negyedórájában, és ezzel új termelési rekordot állítottak fel, a korábbi április 16-án 22 százalék volt – közölte a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.
2020-10-15 |
A koronavírus járvány miatti csökkentett létszámmal is 8 tonna hulladéktól szabadították meg az idei, sorban a nyolcadik PET Kupa résztvevői a Tiszát. A Záhonytól Rakamazig tartó 70-80 kilométeres szakaszt egy pihenőnappal megtoldva öt nap alatt tette meg a 11 darab, pet palackok felhasználásával készült hajó és mintegy 160 résztvevő.
2020-08-12 |
1974 óta minden év június 5-én megtartják az ENSZ által létrehozott Környezetvédelmi Világnapot, melynek célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a környezettudatosság fontosságára. Az évek során az esemény a nyilvános tájékoztatás globális platformjává vált, amelyet széles körben – több mint 100 országban – ünnepelnek.
2020-06-05 |
Az Európai Unió elfogadta az egyszer használatos műanyagok betiltásáról szóló jogszabályt. Ennek értelmében 2021-től megtiltják az olyan eldobható műanyag termékek használatát a tagállamokban, amelyek alternatív termékekkel helyettesíthetők.
2019-12-31 |
Összességében elmondható, hogy mozgalmas és sikeres évet tudhat lassan maga mögött a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület. A rendezvények mellett több projektet is végrehajtottak, valamint részt vettek országos programokban is. Ebben az évben egyébként a számok alapján az is kijelenthető, hogy az emberek egyre tudatosabbak, ha a környezetvédelemről van szó.
2019-12-14 |
Bár jelentősen nem változott a hulladék mennyisége, a Műanyagmentes Július arra jó volt, hogy felhívja a figyelmet a problémára – mondta el rádiónknak Petró Árpád, az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit KTF ügyvezetője. Hozzátette: ez a felelősség természetesen nem csak a fogyasztót, hanem a gyártót is egyaránt terheli.
0:00
0:00
2019-08-07 |
A Bükki Nemzeti Park az EkoKarst projekt keretében kiosztotta a Zöld Vállalkozói Díjakat. A meglévő vállalkozás és ötlet kategóriában rangsoroltak, és kiadtak egy különdíjat is. Az elbírálásnál olyan vállalkozásokat helyeztek az élre, melyek nemcsak hasznot formálnak a védett értékekből, de egyidejűleg hozzájárulnak a biológiai sokféleség megőrzéséhez, fejlesztéséhez is . A Bükki Nemzeti Park kutatási szakreferensét, Schmotzer Andrást hallják.
2019-06-05 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh