A tavalyihoz képest kétszer annyi csapat és résztvevő indult útnak a negyedik alkalommal elkezdődött Bodrogi PET Kupán, hogy Olaszliszkától Tokajig megtisztítsa a Bodrogot a hulladéktól – hangzott el a csütörtöki megnyitón Olaszliszkán. Ez, mint kiderült, tíz csapatot és mintegy kétszáz résztvevőt jelent, ami abszolút csúcs a Bodrogi PET Kupa négyéves történetében
2023-09-01 |
A program célja a fenntartható fejlődést szem előtt tartó, környezettudatos magatartásforma megalapozása a gyermekeknél, a környezetvédelem, a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás területén.
2023-05-01 |
A kerti hulladékok tökéletlen égése során jelentős mennyiségű káros és rákkeltő anyag kerül a légtérbe, mellyel nemcsak magunkat, hanem a környezetünkben élőket is veszélyeztetjük.
2023-04-24 |
A városrészben öt ilyen sziget készült el és nemsokára használatba vehetik a lakosok. A föld alatti hulladékgyűjtés kulturált és higiénikus gyűjtési lehetőséget biztosít az avasi lakók számára, valamint a kisebb helyigény mellett nagyobb mennyiség gyűjtését teszi lehetővé. A hulladékgyűjtők egyenként 3 köbméter űrtartalmúak, így tehát egy sziget több gurulós hulladéktárolót kiválthat. A sziget úgy lett kialakítva, hogy 3 vegyes és 2 szelektív edényébe helyezhetik el a lakók a szemetet.
2023-04-17 |
Évente többszáz tonna hulladékot gyűjtenek össze a csatornákban Nyíregyházán. A Nyírségvíz Zrt nagy hangsúlyt fektet a csatornahasználati illemtanra, több fórumon is próbálják felhívni a lakosság figyelmét a dugulások elkerülése érdekében. Krajecz Andrással a Nyírségvíz Zrt. nyíregyházi szennyvízüzemének vezetőjével beszélgetünk.
2023-03-15 |
Májustól a Maroson is gyűjti a hulladékot a Tiszai PET Kupa, amely 10 év alatt több mint 300 tonna hulladéktól mentesítette a magyarországi folyókat. Küldetése Molnár Attila Dávid PET admirális, a PET KUPA ötletgazdájának elmondása szerint, a Tisza árterének megtisztítása az ott lerakódott – főként ukrán és román eredetű – szennyeződéstől, amelynek legnagyobb hányadát a PET-palackok teszik ki.
2023-03-10 |
Mágneshorgászok fogásait is felhasználják kutatók arra, hogy megpróbálják megbecsülni, mekkora lehet a hazai vizeinkben az olyan hulladék, amely horgászatból származik - például horgok, úszók, etetőkosarak, damilok. De mekkora lehet a hazai vizek szennyezettsége, és milyen hatással lehet ez az élővilágra?
2023-02-08 |
Az üzemben található szuperválogató már az egyhónapos próbaüzemet teljesíti. Még vannak kisebb munkálatok az üzem területén, de előreláthatólag a beruházás 2023. márciusára fejeződik be. A zöld fenntarthatóság jegyében vármegyei szinten több települést is bevontak a szelektívhulladék gyűjtésbe és ezért volt szükség az új válogató üzemre.
2023-02-08 |
A Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft. Vízkereszt után, január 6-tól idén is elkezdte a fenyőfák begyűjtését. A munkatársak a városközpontban és a lakótelepeken napi gyakorisággal, külön járatokkal szállítják el a kidobott fákat, a kertes házas övezetekben pedig a lakossági vegyeshulladék gyűjtésének napján viszik el a kukák mellé kihelyezett fákat.
2023-01-12 |
Hulladékgyűjtési akciót hirdetett zempléni fiatalok számára Wáberer György a Wáberer Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki egyben a Tokaj-Hegyalja és Zemplén fejlesztését támogató program kormánybiztosa is.
2022-02-23 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt